Αυτήν ακριβώς την ανάγκη υπηρετεί το Classico Bistro στη Θεμιστοκλή Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνοντας αυτήν την Πέμπτη 6 Ιουνίου το απόλυτο γαστρονομικό δείπνο του φετινού καλοκαιριού – ένα menu degustation επτά σταδίων, αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη βραδιά. Η συνταγή είναι απλή, αλλά δοκιμασμένη: συνδυάζεις ένα μενού υψηλού επιπέδου με κορυφαία spirits και μοναδικά κρασιά.
Μια μοναδική εμπειρία
Το δείπνο θα ανοίξει στις 20:30 με κοκτέιλ με βάση το Bombay Gin Bramble, το οποίο θα συνοδεύσει το καλωσόρισμα από τους σεφ του Classico: τόνος με σουσάμι και τσίλι και γαρίδα σασίμι με πάσιον φρουτ.
Η πραγματική γαστρονομική «δράση» ξεκινά στις 21:15… Πρώτο στάδιο, η Αθηναϊκή σαλάτα με καβούρι και γρανίτα σέλερι (συνοδευόμενη από Chablis 2022, Domaine Louis Moreau), για να ακολουθήσουν ως δεύτερο ένα ταρτάρ μοσχάρι με τραγανό ρύζι, μίριν και βατόμουρο και ως τρίτο ντάμπλινγκς με γαρίδα, κοτόπουλο, ντάσι και γιούζου (αμφότερα συνοδεία ενός Légende 2020, Château de Pompelonne). Για τη συνέχεια, στο τραπέζι μας θα σερβιριστεί ένα θεϊκό μοσχαρίσιο φιλέτο με πορτοκάλι και κόκκινο λάχανο (συνοδευόμενο από Brunello di Montalcino, CastelGiocondoτης Frescobaldi, του 2015 και του 2018).
Και επειδή ένα τέτοιο δείπνο δεν μπορεί να τελειώσει απλά, οι σεφ του Classico έχουν ετοιμάσει για όλους εμάς lemon pie ως pre-dessert και, ως κατεξοχήν επιδόρπιο, ένα εκλέρ Valrhona με τόνκα, καραμέλα και μίσο, το οποίο θα συνδυαστεί με ένα Aberfeldy Highland Single Malt Scotch Whisky και θα συνοδευτεί, προαιρετικά, από πούρο.
Μια δυνατή σύμπραξη
Στο πλευρό της ομάδας του Classico θα βρεθούν το MyCava και ο Στέλιος Δημητριάδης, ο οποίος ανοίγει το κελάρι του, για να φέρει ορισμένα από τα σπουδαιότερα κρασιά που διαθέτει στη γκάμα του: το Chablis 2022 του Domaine Louis Moreau, το κορυφαίο γαλλικό ροζέ Légende 2020 του Château de Pampelonne (το οποίο θα σερβιριστεί από magnum φιάλες) και το θρυλικό Brunello di Montalcino CastelGiocondo, το οποίο θα σερβιριστεί από φιάλες τριών λίτρων, από δύο σοδειές (του 2015 και του 2018).