Κείμενο: Θοδωρής Παστουρματζής, HO.RE.CA. editor του Citymag
Φωτογραφίες: Σάκης Γιούμπασης.
Πού βαδίζω; Νικολάου Πλαστήρα με Αναξιμάνδρου γωνία. Χαριλάου, στα σύνορα με Πυλαία. Περνάω πάντοτε βιαστικός, επειδή με κυνηγούν ο χρόνος, οι συναντήσεις και οι υποχρεώσεις. Μια μέρα όμως, σε ένα κενό, πήρα την απόφαση να κάνω μία στάση για έναν φρέντο εσπρέσο (όπως πάντοτε) – πού αλλού; Στη γωνία από την οποία περνάω καθημερινά. Στο café «Deseo».
Η εμπειρία
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο καφέ με μίνιμαλ αισθητική, υπερυψωμένο, με μπαλκόνι και ωραίο διάκοσμο, μέσα στο πράσινο. Εκείνη την πρώτη φορά έμεινα αρκετή ώρα – και κάπως έτσι, τελικά, το έκανα στέκι μου. Το σύστησα σε φίλους, πήγα με φίλους. Χάνεσαι και βρίσκεσαι στο «Deseo», σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλικό – ένα αίσθημα που σου γεννιέται τόσο λόγω διακόσμησης όσο και χάρη στο προσωπικό τού καταστήματος, πάντοτε εξυπηρετικό, πάντοτε με το χαμόγελο κάτω από τη μάσκα, πάντοτε με ευγένεια που σκλαβώνει.
Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν αναπαυτικοί καναπέδες, ψάθινα και σιδερένια καθίσματα γύρω από (μοναστηριακά και μη) τραπέζια για όλες τις παρέες. Το εξωτερικό μπαρ σε παραπέμπει σε κάποια παραλία, φτιαγμένο από φυσικά υλικά (ξύλο, πέτρα και γυαλί, όλα φιλικά στο περιβάλλον).
Προχωρώντας στο εσωτερικό, τα χάνεις… Κάθεσαι και νιώθεις σαν να σε «αγκαλιάζουν» οι αναπαυτικές μαξιλάρες και η όλη ατμόσφαιρα, σε ένα περιβάλλον τόσο οικείο, που αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στον καναπέ τού σπιτιού σου. Εννοείται ότι οι υπεύθυνοι του καταστήματος φροντίζουν να προσθέτουν τακτικά πινελιές στη διακόσμηση του χώρου, ανανεώνοντάς τον με υπέροχα, συλλεκτικά στοιχεία. Όπως και να είναι πάντως ο χώρος, ποτέ δεν θα λείπουν οι μικρές, «ζεστές» γωνιές με τα τραπεζάκια των 2-3 ατόμων (για να απολαύσετε λίγο πιο ήσυχα την καφεδάρα ή το κρασί σας, απολαμβάνοντας την κουλτούρα τής περισυλλογής), αλλά και τα μικρά και μεγαλύτερα σαλόνια με καθίσματα ψηλά και κοντά και πολυθρόνες για κάθε γούστο και προσωπικότητα.
Στο εσωτερικό κυριαρχεί το επιβλητικό, περίτεχνο μπαρ – ο πυρήνας τού μαγαζιού, εκεί όπου δίνονται οι μεγάλες «μάχες». Πολλών ειδών οι καφέδες, κοκτέιλ και πολλά ροφήματα – το ακούραστο προσωπικό έχει πάντοτε να προτείνει κάτι διαφορετικό, για να ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες.
Το «Deseo» είναι το ιδανικό στέκι από τις 9 το πρωί ώς αργά το βράδυ (περιττό να σας πω ότι έχει social media, σίγουρα θα έχετε ήδη ψαχτεί). Τον νου σας: η εστίαση αλλάζει…
ID
Ξεκινήστε την ημέρα με ένα brunch, πίνοντας έναν υπέροχο εσπρέσο Bristot. Το «Deseo» είναι ιδανικό και τα μεσημέρια (για το επαγγελματικό σας ραντεβού, με ένα πλούσιο μενού στη διάθεσή σας), αλλά και το απογευματόβραδο, όταν το «έργο» αλλάζει κι εσύ «ταξιδεύεις» με τις εναλλασσόμενες μουσικές.
Απολαύστε τον κήπο γύρω στις 21:30, με το δροσερό αεράκι και με τις συζητήσεις που αγαπάμε να κάνουμε όταν αφήνουμε στην άκρη το κινητό μας.