Δημοσιογράφους και επαγγελματίες HO.RE.CA. υποδέχθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, η Red Dr.ing, για την παρουσίαση των νέων αποσταγμάτων φράουλας Strawbar Origin και Strawbar Platinum.
Στο πρώτο μέρος τής εκδήλωσης, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης τής Red Dr.ing, δρ. Ιωάννης Παπασωτηρίου, παρουσίασε το όραμα και τους στόχους που τον οδήγησαν στη δημιουργία των αποσταγμάτων. Εξήγησε ότι η Red Dr.ing, ως μέλος τού Group τής RGCC (ομίλου που ασχολείται με την έρευνα στο ιατρικό πεδίο), εφαρμόζει καινοτόμες μεθοδολογίες για την ανάπτυξη προϊόντων που καλύπτουν νέες ανάγκες των καταναλωτών. Στην περίπτωση των Strawbar, η επένδυση αφορά στη φύτευση φράουλας σε εκτάσεις στη Φλώρινα και στη μεταποίησή της σε απόσταγμα, συμβάλλοντας συγχρόνως στην ανάπτυξη της περιοχής.
Από τη δική της πλευρά, η χημικός Μαρία Γουγούση παρουσίασε την παραγωγική διαδικασία των δύο αποσταγμάτων, ενώ ο σύμβουλος ανάπτυξης, PR και Marketing Νάιτζελ Λόκερ αναφέρθηκε στο λανσάρισμά τους στη Βρετανία.
Συντονίστρια της παρουσίασης, η χημικός, οινολόγος και δημοσιογράφος οίνου Μαρία Νέτσικα, καθοδήγησε τη γευστική δοκιμή των δύο αποσταγμάτων:
- του Strawbar Origin, αποστάγματος φράουλας με ιδιαίτερα αρωματικό χαρακτήρα και κομψό, εκλεπτυσμένο προφίλ. Η διπλή απόσταξη προσφέρει γενναιόδωρη έκφραση στο στόμα, απαλό αλκοόλ, λιπαρό σώμα και βελούδινο τελείωμα που ελευθερώνει νότες λουλουδιών,
- και του Strawbar Platinum, που παράγεται με τριπλή απόσταξη. Θερμό και λιπαρό, με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ, πικάντικες νότες και μακρά επίγευση φράουλας.
Το επόμενο μέρος τής παρουσίασης ήταν αφιερωμένο στο food pairing. Ο executive chef τού Hyatt Regency Thessaloniki, Απόστολος Αλτάνης, δημιούργησε και παρουσίασε εδέσματα-προτάσεις συνοδείας των δύο αποσταγμάτων. Αλμυρό και γλυκό finger food, το οποίο, εκτός από την ορεκτική εμφάνιση και τη νοστιμιά, ξάφνιασε και με τη δημιουργική του προσέγγιση.
Και, καθώς τα αποστάγματα φράουλας Strawbar αποτελούν τέλεια ποτά βάσης σε premium cocktails, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την cocktail hour και τον βρετανό mixologist Σαμ Κοξ να ετοιμάζει ευφάνταστα κοκτέιλ, όπως τα Crimson Blush (Strawbar Origin, Luxardo Maraschino, Campari), Strawberry Cosmo (Strawbar, χυμός λάιμ, triple sec, χυμός κράμπερι, σιρόπι White peach) και Boujee Fizz (Strawbar Platinum, Esprit de Gigues, Preosecco).
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναγγελία διαγωνισμού Strawbar Cocktail Creations, σε συνεργασία με τον Στέφανο Παρασκευούδη και το The Bar Institute.