Σχεδόν έναν αιώνα νωρίτερα, το 1912, ο προπάππος της, Κυριάκος Μαγιόπουλος, φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη από τη Μικρά Ασία, είχε αγοράσει τμήμα του σημερινού μπιστρό, για να ανοίξει το κουρείο του. Μάλιστα, η φήμη που απέκτησε χάρη στην τέχνη του ήταν τόσο μεγάλη, που τον κάλεσαν στο θωρηκτό «Αβέρωφ», για να κουρέψει τον βασιλιά. Ας αφήσουμε όμως το παρελθόν…
Το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει στο Lena’s Bistro είναι το όλο στιλ του μαγαζιού: δεν διαφέρει από ένα μπιστρό που βρίσκεται σε κάποια γωνιά του Παρισιού – εκτός από το γεγονός ότι δεν θα σου μιλήσουν στα Γαλλικά.
Το κατάστημα ανοίγει νωρίς το πρωί, για να απολαύσεις τον πρώτο καφέ της ημέρας, συνοδεύοντάς τον με ένα τραμετζίνο, με κάποιο κρουασάν βουτύρου ή ακόμη και με πλήρες πρωινό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τη σπιτική λεμονάδα – ειδικά το καλοκαίρι, θα μας θυμηθείτε. Το μεσημέρι είναι η καλύτερη ώρα για ένα ποτήρι κρασί. Πρότασή μας είναι να το απολαύσετε με μια πιατέλα αλλαντικών και τυριών –έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά προϊόντα–, μια σαλάτα ή μια τορτίγια. Κι αν στη συνέχεια έχετε όρεξη για γλυκό, ένα χειροποίητο γλυκό κουταλιού ή κάποιο λικέρ θα ολοκληρώσουν την εμπειρία σας.
Το βράδυ είναι η ώρα για μπίρες, ποτά και, κυρίως, κοκτέιλ. Η λίστα του μπιστρό είναι τεράστια και σίγουρα θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε. Τέλος, μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά στον ιδιαίτερα μικρό χώρο του μαγαζιού πραγματοποιούνται live (κυρίως) τζαζ μουσικής. Αν είστε από τους τυχερούς (ή από τους πολύ ενημερωμένους), θα βιώσετε μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία.
Info: Lena’s Bistro, Κατούνη 7. Τ. 2311 249 140. Στο Facebook: https://www.facebook.com/lenasbistro.lt Στο Instagram: https://www.instagram.com/lenasbistro/