Μια πολλά υποσχόμενη food & wine pairing εμπειρία διοργανώνεται για τρίτη φορά στο εστιατόριο Botargo του ξενοδοχείου MonAsty, Autograph Collection, στη Θεσσαλονίκη. Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 20:00, οι λάτρεις του καλού κρασιού θα απολαύσουν φημισμένες ετικέτες από το Κτήμα Παυλίδη και υπέροχες γεύσεις διά χειρός του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη.
Ο βραβευμένος σεφ έχει ετοιμάσει ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων, μια πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη φαγητού και κρασιού, μέσα από ένα μενού τεσσάρων πιάτων που αναδεικνύει ιδανικά τις ποικιλίες και τις δυναμικές των κρασιών του Κτήματος Παυλίδη, τα οποία θα παρουσιαστούν από τον οινολόγο του Κτήματος Παυλίδη, Θανάση Εξάρχου.
Η εμπειρία
Το μενού της βραδιάς ξεκινά με το Thema Pavlidis με καλωσόρισμα και συνεχίζεται με το Emphasis Assyrtiko (ένα λευκό, ξηρό κρασί με επίγευση μεγάλης διάρκειας), συνοδευόμενο από τσιγαρέλι (φιλέτο σφυρίδας ταρτάρ, σχοινόπρασο, κρεμμύδι και κονσομέ από άγρια χόρτα).
Το φίνο Alma Ροζέ συναντά την πράσινη σαλάτα με παντζάρι, μυζήθρα, καρύδια και εσπεριδοειδή, ενώ το ξηρό, ερυθρό κρασί (με βαθύ ρουμπινί χρώμα και έντονα φρουτώδη επίγευση) Emphasis Tempranillo συμπράττει αρμονικά με το κυδωνάτο χοιρινό (μάγουλα μπρεζέ, πουρές και πίκλα κυδώνι με μίνι πατάτες).
Το μενού ολοκληρώνεται με Emphasis Tempranillo και το ιδανικό επιδόρπιο: Brownies με κρεμέ μπίτερ σοκολάτας και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.
Μια πολλά υποσχόμενη γαστρονομική εμπειρία, στο αγαπημένο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.