Φιλοσοφία της Oenops Wines είναι να δουλεύει αποκλειστικά με εγχώριες, ελληνικές ποικιλίες, οι οποίες προέρχονται από παλιούς αμπελώνες εξαιρετικών terroirs και ποικίλων περιοχών, με στόχο την παραγωγή κρασιών που παραμένουν πιστά στην ποικιλία και τον τόπο προέλευσής τους. «Κύριος σκοπός μας» εξηγεί ο ιδρυτής της εταιρείας, Νίκος Καρατζάς, «είναι να παράγουμε υψηλής ποιότητας, αυθεντικά και εκλεπτυσμένα κρασιά, με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο».

Η πρώτη ύλη
Η δουλειά της Oenops Wines επικεντρώνεται σε γηγενείς ποικιλίες, όπως η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, το Βιδιανό, η Κυδωνίτσα, ο Ροδίτης, το Ξινόμαυρο, η Λημνιώνα, το Μαυρούδι και η Μαυροδάφνη, αλλά και σε άλλες, λιγότερο γνωστές. Η εταιρεία προμηθεύεται το σταφύλι απευθείας από παραγωγούς που έχει επιλέξει προσεκτικά, με γνώμονα συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η αμπελουργική τους φιλοσοφία (η Oenops Wines ενθαρρύνει την ελάχιστη παρέμβαση και τις πρακτικές βιολογικής γεωργίας), η ηλικία του αμπελώνα, το terroir, η δροσιά που επικρατεί στην περιοχή όπου βρίσκεται ο αμπελώνας, αλλά και η επιθυμία των παραγωγών να συνεργαστούν με την ομάδα του οινοποιείου σε βάθος χρόνου.
Η προσέγγιση της εταιρείας βασίζεται, επίσης, στην ελάχιστη παρέμβαση και στη χρήση τεχνικών φιλικών προς το περιβάλλον. Όπως λένε οι άνθρωποί της, «δουλεύουμε στη λεπτομέρεια, σεβόμαστε και ακολουθούμε το προφίλ κάθε αμπελοτεμαχίου, του συμπεριφερόμαστε σαν να είναι μία ξεχωριστή παρτίδα: γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούνται μικρές δεξαμενές». Αυτή η φιλοσοφία απαιτεί σκληρή δουλειά, αλλά, παράλληλα, εξελίσσει χρόνο με τον χρόνο το οινοποιείο, καθώς, αντιλαμβανόμενο καλύτερα κάθε αμπελώνα του, δημιουργεί πολύπλοκα κρασιά. Προς την κατεύθυνση αυτή βοηθά, επίσης, η οινοποίηση σε μικρότερες, πήλινες δεξαμενές από πηλό (αμφορείς), τσιμέντο και μεγάλα βαρέλια. Η απουσία βαρελιού νέας βελανιδιάς στη διαδικασία παλαίωσης επιτρέπει τη διατήρηση του στοιχείου των φρούτων και της κομψότητας στα κρασιά της Oenops Wines, τα οποία έχουν βραβευτεί πολλές φορές.
Δυναμική πορεία
Σε μόλις 6 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας, τα κρασιά της Oenops Wines έχουν δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά και σε χώρες-κλειδιά στο εξωτερικό, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Βουλγαρία, η Σιγκαπούρη, η Ρουμανία, η Κύπρος και ο Καναδάς. Την ίδια στιγμή, η Κίνα, οι Φιλιππίνες και η Βραζιλία είναι ανάμεσα στις χώρες όπου η Oenops Wines επιδιώκει να επεκταθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.