Λιγότερο από δύο μήνες μας χωρίζουν από τον Χάρτη των Γεύσεων 2024. Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας (και καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη) είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη ΔΕΘ-Helexpo.
Από την πρώτη του διοργάνωση το 2003 και έως σήμερα, ο Χάρτης των Γεύσεων έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και, κατ’ επέκταση, στη δημιουργία οινικής παιδείας. Έτσι και φέτος, στη 21η διοργάνωσή του, θα συγκεντρώσει στη Θεσσαλονίκη όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας, αλλά και πολλά νεότερα (ώς και πρωτοεμφανιζόμενα), εκπροσωπώντας σχεδόν όλες τις αμπελουργικές περιοχές. Περισσότεροι από 170 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς/διανομείς οίνων, υλικών οινοποίησης, συσκευασίας, αξεσουάρ κτλ. θα προβάλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους επισκέπτες – καταναλωτές, πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών και αποσταγμάτων. Ξεκινώντας από τα κρασιά-εκπροσώπους σχεδόν όλων των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας και συναρπαστικές διεθνείς επιλογές ώς κρασιά παλαιωμένα, από σπάνιες ποικιλίες αμπέλου ή αυτά που εκφράζουν πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις. Και, βεβαίως, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση. Επειδή, ομολογουμένως, ο Χάρτης των Γεύσεων είναι το σημείο παρουσίασης των τελευταίων οινικών τάσεων.
Επιπλέον, κάθε χρονιά ο Χάρτης των Γεύσεων συνοδεύεται από πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Μίνι σεμινάρια γευστικής δοκιμής και αρμονίας κρασιών και εδεσμάτων, κάθετες γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις, επιστημονικές εισηγήσεις, αλλά και απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους σεφ και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης προτείνουν τον συνδυασμό «μαθαίνω + διασκεδάζω».
Όπως σε κάθε της διοργάνωση, η Wine Plus δεσμεύεται να προσφέρει στους εκθέτες και στο πλήθος των επισκεπτών του Χάρτη των Γεύσεων ποιότητα και καινοτομία.