Στις συνειδήσεις των περισσότερων, η χημικός μηχανικός και οινολόγος Ελένη Κεχρή έχει ταυτιστεί με την ποιοτική ρετσίνα. Έχοντας επεξεργαστεί μια νέα παραγωγική διαδικασία ως προς τη συνέργεια του ρετσινιού με το σταφύλι, ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια της χρόνια, η θεσσαλονικιά επιχειρηματίας έχει καταφέρει να συγκινήσει τους λάτρεις της ρετσίνας και, ταυτόχρονα, να διευρύνει το κοινό του παραδοσιακού ελληνικού κρασιού, απευθυνόμενη σε νέους καταναλωτές τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.
Πρόσφατα είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε, σε ειδική γευσιγνωσία, μια σειρά κρασιών που έχουν παραχθεί στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας. Ήταν μια εμπειρία πραγματικά απολαυστική, η οποία δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης: ακόμη δεν έχουμε δει τα γευστικά και ποιοτικά όρια της ρετσίνας. Τα κρασιά που δοκιμάσαμε είχαν όλη την τυπικότητα του ρητινίτη οίνου, προσφέροντας την ίδια στιγμή ένα εντελώς νέο αρωματικό προφίλ, χάρη στην ειδική επιλογή και χρήση του ρετσινιού.
Κάπως έτσι, με πρωτεργάτες οραματικούς δημιουργούς με επινοητικότητα και εμπειρία, όπως η Ελένη Κεχρή, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι η ρετσίνα, το παραδοσιακό ελληνικό κρασί, είναι έτοιμη να εξερευνήσει για ακόμη μία φορά νέους δρόμους.
