Σήμερα δεν έχω σκοπό να φλυαρήσω. Κρατώ χώρο για τα κοκτέιλ. Οπότε, θα μπω κατευθείαν στο θέμα: αν δεν έχετε ανεβεί ποτέ σας στον 7ο όροφο του hostel «Zeus is loose», όπου στεγάζεται το «The nectar distillery», πραγματικά χάνετε μία από ομορφότερες θέες στον αστικό ιστό τής πόλης. Καθίστε στα εξωτερικά τραπέζια, απολαύστε τον καφέ σας και θαυμάστε όλη την πλατεία Αρχαίας Αγοράς να ανοίγεται μπροστά σας, με την Παναγία Χαλκαίων, το άγαλμα του Βενιζέλου, το Μπέη χαμάμ στο βάθος και, φυσικά, τη ρωμαϊκή αγορά.
Περί καφέ…
Αν υπάρχει κάτι που διαπιστώνεις από την πρώτη στιγμή, είναι η σημασία που έχει δοθεί ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Αρκεί ένα και μόνο παράδειγμα, που αφορά στον καφέ φίλτρου. Στα περισσότερα καταστήματα ο καφές παρασκευάζεται με την κλασική μέθοδο που τον κάνουμε και στο σπίτι μας. Στο «The nectar distillery» τον πήγαν ένα βήμα παραπέρα: αν δεν έχετε ακούσει ποτέ τους όρους «V60», «Aeropress», «Chemex» και «Cold brew», ήρθε η ώρα για μία επίσκεψη. Η εμπειρία είναι μοναδική.
Το νέκταρ των θεών
Λόγω επαγγελματικής διαστροφής, αλλά και ιδιαίτερης αγάπης προς τα κοκτέιλ, θα μου επιτρέψετε να σταθώ αρκετά στο απολαυστικότερο –κατά την άποψή μου– κομμάτι τού «The nectar distillery».
Ξεκινώ από τον εξαιρετικό κατάλογο των κοκτέιλ. Γραφιστικά είναι ένα αριστούργημα! Θεματικά, επίσης. Τιτλοφορείται «7 μυθικά τέρατα» και είναι το γευστικότερο πρότζεκτ τής φετινής περιόδου. Με πηγή έμπνευσης επτά (αγαπημένα) τέρατα της μυθολογίας, δημιουργήθηκαν ισάριθμα κοκτέιλ με υλικά που σχετίζονται με τις ιστορίες τους. Οι τίτλοι των κοκτέιλ είναι παιγνιώδεις. Ξεχωρίζω τους «Pimp my Pegasus», «Atlas may sneeze» και τον αγαπημένο μου «Misunderstood Minotaur», που μεταφράζεται ως «Παρεξηγημένος Μινώταυρος». Την ιστορία του θα τη διαβάσετε στον κατάλογο… Εγώ θα γράψω απλώς ότι παρασκευάζεται από «παρεξηγημένες» πρώτες ύλες, όπως η τεκίλα, το κόκκινο λάχανο και η ζύμωση ψωμιού κβας (ανατρέξτε στο διαδίκτυο και θα εκπλαγείτε – όπως κι εγώ). Το αποτέλεσμα ενθουσιάζει. Εννοείται ότι θα βρείτε όλα τα κλασικά κοκτέιλ, αλλά και τη βραβευμένη συμμετοχή τού «The nectar distillery» με την ονομασία «Silenus», που συμπεριελήφθη στα 10 καλύτερα κοκτέιλ τού «Difford’s Guide» με πρώτη ύλη το O/Purist tsipouro. Οι Βρετανοί ενθουσιάστηκαν. Είμαι σίγουρος ότι θα συμμεριστείτε τη χαρά τους…
ID
Στο «The nectar distillery» η πρακτική τού «zero waste» αποθεώνεται. Δοκιμάστε τις βρώσιμες γαρνιτούρες και το banana bread και θα μας θυμηθείτε.
Χάρη στα ειδικά προστατευτικά παραπετάσματα, μπορείτε να καθίσετε με άνεση στο μπαλκόνι ακόμη και τον χειμώνα, ώστε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας.