Κείμενο: Θοδωρής Παστουρματζής, HO.RE.CA. editor του Citymag
Φωτογραφίες: Σάκης Γιούμπασης.
Πλέον, μόνον ηλιόλουστες ημέρες θα έχουμε (ή ελπίζουμε ότι θα έχουμε…). Οπότε, κλειδιά, πορτοφόλι, μπάκπακ και διάθεση για ακόμη μία ημέρα δουλειάς και –γιατί όχι;– καλοπέρασης. Θέλω όσο περισσότερο γίνεται οι ώρες τής ημέρας να περνούν ευχάριστα – την ίδια στιγμή, επιζητώ όσο τίποτε άλλο τη γεύση τού καφέ τα πρωινά, συνήθως μόνος. Θέλω ο καφές να «γαργαλάει» τον ουρανίσκο μου, να τον νιώθεις, όχι απλώς να τον πίνεις.
Η εμπειρία
Ευρισκόμενος στην Παλιά Παραλία, στη λεωφόρο Νίκης, το μάτι (και το δικό μου και όλων όσοι περνούν από εκεί) πέφτει στο επιβλητικά όμορφο «Τ» τού «Tribeca». Μπαίνοντας, εκστασιάζομαι βλέποντας το μπαρ – σούπερ καλαίσθητο, γεμάτο μπουκάλια σε διάφορα σχήματα και χρώματα, αλλά και με υπέροχες γωνιές, για να απολαύσω την καφεδάρα μου που σε λίγο θα με περιμένει, καθισμένος πάνω σε ένα από τα πανέμορφα και άνετα, ψηλά, ξύλινα καθίσματα με τη δερμάτινη πλάτη που πλαισιώνουν το μπαρ. Λίγο παραδίπλα, δερμάτινοι και άνετοι καναπέδες είναι έτοιμοι να σε φιλοξενήσουν για να απολαύσεις τον καφέ, το κοκτέιλ, αλλά και το εξαιρετικά δυνατό μενού φαγητού – ο σεφ είναι ωραίος και σοβαρός τύπος. Σημειωτέον ότι και το προσωπικό τού καταστήματος «τα σπάει»: είναι όλοι ευγενέστατοι – και ναι: αν μπορούσε να χαμογελάει και η μάσκα, στο πρόσωπο των ανθρώπων τού «Tribeca» θα χαμογελούσε. Μπράβο, παιδιά!
Η δική μου στιγμή ξεκινάει με το που φτάνει στο τραπέζι μου ο γνωστός, πλέον, φρέντο εσπρέσο σκέτος – είναι η δική μου στιγμή, οπότε το κινητό γυρίζει στο αθόρυβο και ξεκινάει το ταξίδι, χαζεύοντας απλώς τη θάλασσα και τον διερχόμενο κόσμο και νιώθοντας το ελαφρύ αεράκι στο πρόσωπό μου.
Ο καφές (επίσης όπως πάντοτε), Bristot – θέλω αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, γεύση και άρωμα. Και δεν ξεχνάμε, παιδιά: όχι ζάχαρη, τον καφέ τον απολαμβάνεις πάντοτε σκέτο. Το οφείλεις στον δημιουργό του, τον νεαρό, τότε, Ντομένικο Μπριστότ, ο οποίος ταξίδεψε στη Βιέννη, εντυπωσιάστηκε από τα πανέμορφα, μικρά, παραδοσιακά καφέ, αντάλλαξε ιδέες και, επιστρέφοντας γοητευμένος στην πατρίδα του, ίδρυσε τη Bristot Roasting Company, στους πρόποδες των Δολομιτών.
Αρκετά όμως για σήμερα: συνεχίζω με τη δουλειά μου – και φυσικά, όπως κάνω πάντοτε, παίρνω φεύγοντας κι ακόμη έναν καφέ σε take away…
Επισκεφθείτε κι εσείς το «Tribeca Food & Cocktail Bar», για να απολαύσετε ένα εξαιρετικό χαρμάνι καφέ Bristot, με θέα τον Θερμαϊκό και τον καταγάλανο ουρανό και με την αύρα στο πρόσωπό σας. Άποψή μου; «Άσε τον καφέ να κολυμπήσει μέσα σου».
ID
Το σούπερ καλαίσθητο μπαρ έχει άφθονες υπέροχες γωνιές, για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας καθισμένοι στα άνετα, ψηλά καθίσματα με τη δερμάτινη πλάτη. Εναλλακτικά, μπορείτε να βολευτείτε σε έναν από τους δερμάτινους καναπέδες τού σαλονιού.
Το προσωπικό «τα σπάει»: είναι όλοι ευγενέστατοι – και ναι: αν μπορούσε να χαμογελάει και η μάσκα, στο πρόσωπο των ανθρώπων τού «Tribeca» θα χαμογελούσε.