The guest editor
Γράφει ο Χρήστος Ζαμπούνης.
ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΦΗΜΗ ΤΡΕΧΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ. ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΦΗΜΗ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.
Λένε ότι η φήμη τρέχει πιο γρήγορα από τον άνεμο. Λένε επίσης ότι η φήμη χάνεται, όταν ασχοληθείς μαζί της, όταν την κυνηγήσεις. Ένα εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη έρχεται να αποδείξει ότι ισχύει μόνο το πρώτο.
Παρατήρησις πρώτη: με το που άνοιξε πριν από λίγα χρόνια το «Duck», εσήμανε γενικός συναγερμός στους aficionados τής γεύσεως.
Παρατήρησις δεύτερη: τους πρώτους μήνες τής λειτουργίας του βάζαμε μέσον, για να βρούμε τραπέζι.
Παρατήρησις τρίτη: απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, οι δημιουργοί του δεν προσέλαβαν εταιρεία δημοσίων σχέσεων, για να τους αναλάβει την προβολή.
Παρατήρησις τετάρτη: το εστιατόριο κείται σ’ ένα «no man’s land», στη βιομηχανική ζώνη τής ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου χρειάζεται GPS για να το βρεις.
Παρατήρησις πέμπτη: δεν υπάρχει διάσημος σεφ που να υπογράφει τα πιάτα ούτε διάσημος ντεκορατέρ που να υπογραφεί τη διακόσμηση.
Παρατήρησις έκτη: τα ψάρια έρχονται από το Άγιον Όρος. Ειδικώς ο τόνος, από τη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων.
Παρατήρησις εβδόμη: η ιδέα τής ανοικτής κουζίνας επιτρέπει την παρατήρηση, αλλά και τη γνωριμία με την Ιωάννα Θεοδωρακάκη – αυτή είναι η δημιουργός τού κορυφαίου γαστρονομικού προορισμού τής Βορείου Ελλάδος.
Παρατήρησις ογδόη: οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές.
Παρατήρησις ενάτη: ελάχιστοι παραγγέλνουν πάπια…
Παρατήρησις δεκάτη: το «Duck» επιβεβαιώνει τη φήμη τής Θεσσαλονίκης ως πρωτευούσης των γεύσεων.