Το πλούσιο «γαστρονομικό ημερολόγιό» του για το 2022 μάς παρουσιάζει το MarBella Corfu, ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν στις 9 Απριλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη λειτουργία νέων εστιατορίων, καθώς και συνεργασίες με διεθνούς φήμης, αναγνωρισμένους σεφ. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν την επιτυχημένη σειρά γαστρονομικών events «Greek Chefs Abroad», που επιστρέφουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έπειτα από το επιτυχημένο περσινό ντεμπούτο. Άλλωστε, η γαστρονομία αποτελεί πάντοτε έναν από τους βασικούς πυλώνες εμπειριών που προσφέρει κάθε προορισμός τής MarBella Collection.
Το βραβευμένο, family-friendly MarBella Corfu βρίσκεται στην περιοχή τού Αγίου Ιωάννη Περιστερών, μιαν ειδυλλιακή και γαλήνια γωνιά τής νοτιοανατολικής πλευράς τής Κέρκυρας. Κρυμμένο μέσα σε καταπράσινους κήπους σε μια δασώδη πλαγιά, αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογενειακές διακοπές, αλλά και για όσους επισκέπτες επιθυμούν να χαλαρώσουν, να αφεθούν στα κρυστάλλινα νερά, καθώς και να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες στο ύπαιθρο.
Καγιάκ, πεζοπορία και γιόγκα αποτελούν μερικές μόνον από τις προτάσεις δραστηριοτήτων, που συμπληρώνονται από ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που δημιουργήθηκε από τη Wellco Health & Fitness αποκλειστικά για τους επισκέπτες τού ξενοδοχείου. Τέλος, για τους φίλους τού υγρού στοιχείου κάθε ηλικίας, στις 15 Μαΐου ανοίγει τις πόρτες του το Anemelia Aqua Park, το οποίο περιλαμβάνει 8 διαφορετικές τσουλήθρες, μια infinity πισίνα για τους γονείς (η οποία προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα), καθώς και το ομώνυμο Anemelia Bar, που παρέχει απεριόριστο παγωτό και ελαφρά γεύματα μέσα από το πακέτο Ultra All-Inclusive. Έτσι, κάθε οικογένεια θα μπορεί να ανεφοδιαστεί με «καύσιμα» χωρίς να χρειάζεται να διακόπτει τη διασκέδασή της.
Η πρωτοπορία, στοιχείο τής γαστρονομίας
Η γαστρονομική σεζόν τού 2022 περιλαμβάνει και τη συνεργασία με τον πρωτοπόρο σεφ Γιάννη Κιόρογλου, που ενώνει τις δυνάμεις του με το MarBella Corfu, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ως consultant chef, για να επιβλέψει τα εγκαίνια και τη λειτουργία των νέων εστιατορίων τού ξενοδοχείου, «Celeste» και «Kum Kuat». Κατά την επιτυχημένη συμμετοχή του στον πρώτο γαστρονομικό θεσμό τής MarBella Collection, «Greek Chefs Abroad Culinary Series», το 2021, ο Γιάννης Κιόρογλου κατέπληξε τους καλεσμένους μέσα από ένα δείπνο πέντε πιάτων, που ανέδειξαν ταυτόχρονα τόσο τα άριστης ποιότητας μεσογειακά προϊόντα όσο και το πλούσιο αίσθημα της ελληνικής φιλοξενίας. Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι χαρακτηριστικά τής δουλειάς τού δημιουργικού σεφ, που τον συντροφεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας σε διάσημα εστιατόρια ανά τον κόσμο. Ο Γιάννης Κιόρογλου είναι διεθνώς αναγνωρισμένος χάρη στη δουλειά του ως executive chef σε εστιατόρια όπως τα «La Petite Maison» και «La Guérite» -δύο από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς των Καννών-, αλλά και το παρισινό «Victoria».
«Άνοιγμα» στη διεθνή γαστρονομία
Συγκεκριμένα, από τις αρχές Μαΐου θα καλωσορίσουν τους επισκέπτες τού MarBella Corfu δύο νέοι χώροι υψηλής γαστρονομίας, αφιερωμένοι σε δύο από τις πλέον χαρακτηριστικές κουζίνες τού πλανήτη: τη γαλλική και την ασιατική.
Σε μιαν ιδανική τοποθεσία, η οποία περιβάλλεται από νερό, το «Kum Kuat» εισάγει την Pan-Asian κουζίνα στη γαστρονομική σειρά προσφορών τού MarBella Collection. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Ultra All-Inclusive και Hμιδιατροφής-Dine Around, οι επισκέπτες μπορούν να δειπνήσουν εδώ à la carte ή να απολαύσουν έναν διεθνή μπουφέ πρωινού. Το à la carte μενού, με γαστρονομικές επιρροές απ’ όλη την Ασία, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χταπόδι σχάρας με γλάσο τεριγιάκι και αρνίσια παϊδάκια μαριναρισμένα σε καντονέζικη σάλτσα με κρέμα μίσο καπνιστής μελιτζάνας.
Το «Celeste» είναι ένα εστιατόριο à la carte γαλλικής κουζίνας – πιο συγκεκριμένα, με λαχταριστές δημιουργίες εμπνευσμένες από την κουζίνα τής Προβηγκίας. Οι καλεσμένοι του θα βιώσουν την εμπειρία των «διακοπών μέσα στις διακοπές», καθώς από την Κέρκυρα θα μεταφερθούν στην Κυανή Ακτή, χάρη στον εκλεπτυσμένο και κομψά διαμορφωμένο χώρο του, αλλά και σε κλασικά πιάτα τής περιοχής, όπως το tartare du boeuf και η daube à la Niçoise.
Τόσο το «Celeste» όσο και το «Kum Kuat» θα είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες μέσω του προγράμματος Dine Around τής MarBella Collection.
Σχετικά με τη MarBella Collection
O Όμιλος MarBella Collection αποτελεί ένα δυναμικά εξελισσόμενο ξενοδοχειακό γκρουπ, το οποίο για περισσότερα από 50 χρόνια προάγει την εξαιρετική ελληνική φιλοξενία μέσα από τα δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα: το οικογενειακό, πεντάστερο «MarBella Corfu» στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών (το οποίο τα τελευταία 3 χρόνια βραβεύεται από τα Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards ως ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά καλοκαιρινά resorts), το γειτονικό, adults only suite hotel «MarBella Nido Suite Hotel & Villas», ενεργό μέλος των Small Luxury Hotels of the World, ενώ τον Μάιο του 2021 τους πρώτους του επισκέπτες υποδέχθηκε το «MarBella Elix», το πρώτο ξενοδοχείο τού Ομίλου εκτός Κέρκυρας, στην πανέμορφη περιοχή Καραβοστάσι τού νομού Θεσπρωτίας.
Οι επιθυμίες και οι απαιτήσεις των ταξιδιωτών αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία και τις προτεραιότητές τους. Με στόχο να ανταποκρίνεται αδιάκοπα στις ανάγκες των ταξιδιωτών, η MarΒella Collection δημιούργησε τρεις μοναδικές ξενοδοχειακές μονάδες, μία για κάθε lifestyle: ένα πολυτελές ξενοδοχείο adults-only, μία μονάδα πλήρως εναρμονισμένη στις ανάγκες τής σύγχρονης οικογένειας και μία για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν πολυτελείς διακοπές με την επιθυμία τους για περιπέτεια. Κάθε μία είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες των απαιτητικών πελατών της, ορίζοντας παράλληλα –και οι τρεις τους– κοινές αξίες: εξαιρετική εξυπηρέτηση, εντυπωσιακές εμπειρίες και εκλεπτυσμένη πολυτέλεια. Καθώς βαδίζουν το μονοπάτι τής ζωής, οι πελάτες τής MarBella Collection επιστρέφουν ξανά και ξανά σε κάθε μία από τις εκπληκτικές ξενοδοχειακές μονάδες, με στόχο να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους, που μεταβάλλονται και εξελίσσονται διαρκώς.