Βήμα πρώτο: αναγνώριση
Ο τύπος των μαλλιών σας είναι, ουσιαστικά, η ταυτότητά τους, το «τσιπάκι» αναγνώρισης της φροντίδας που πρέπει να λαμβάνουν. Αναζητήστε τη γνώμη κάποιου ειδικού δερματολόγου, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το ποια συστατικά ή προϊόντα πρέπει να προτιμάτε (ή να αποφεύγετε).
Βήμα δεύτερο: σωστό βούρτσισμα
Αν έχετε μακριά, σγουρά ή ατίθασα μαλλιά, οφείλετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που τα χτενίζετε ή τα ξεμπερδεύετε. Καλό είναι να το κάνετε, όταν αυτά είναι νωπά και πάντα ξεκινώντας από τη μέση προς τα κάτω, ώστε να ξεμπερδεύονται πρώτα οι άκρες, που είναι το δύσκολο μέρος. Πριν πέσετε για ύπνο, περάστε τα με ένα ελαφρύ βούρτσισμα, για να έχετε καλά… ξεμπερδέματα στο πρωινό σας ξύπνημα.
Βήμα τρίτο: Όλα με μέτρο
Σημαντικό ρόλο παίζει η συχνότητα του λουσίματος, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τη μία φορά κάθε δύο ημέρες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε και στην ποσότητα της μαλακτικής που θα χρησιμοποιήσετε, καθώς η υπερβολή μπορεί να φέρει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, προσδίδοντας επιπλέον λιπαρότητα στην τρίχα. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη μάσκα (ανάλογα με το είδος των μαλλιών σας) μόνο μία φορά την εβδομάδα.
Βήμα τέταρτο: όχι άλλο άγχος
Το άγχος και άλλοι ψυχογενείς παράγοντες βρίσκουν πεδίο έκφρασης (και) στα μαλλιά σας. Η υπερβάλλουσα ανησυχία για το αν θα μακρύνουν γρήγορα, αν θα πέσουν ή ακόμη και αν θα ασπρίσουν δημιουργεί αντίστοιχη ανισορροπία στο PH του τριχωτού της κεφαλής και μπορεί να προκαλέσει τις αντίθετες αντιδράσεις. Μην ξεχνάτε ότι, δείχνοντας τη δέουσα υπομονή και επιμονή, όλα έρχονται ή αντιμετωπίζονται.
Βήμα πέμπτο: σωστό κούρεμα
Το σωστό κούρεμα, εκτός από την όμορφη εικόνα σας, συμβάλλει στην απαλλαγή από την ψαλίδα και τις κατεστραμμένες άκρες. Συζητώντας με τον hair artist σας μπορείτε να καταλήξετε σε μια κουπ που δεν θα απαιτεί υπερβολικό styling και καθημερινή χρήση πρέσας ή σεσουάρ.