Δεν είναι λίγες οι φορές που εξήραμε την υπέροχη αρχιτεκτονική και τη διακόσμησή του, με την ηφαιστειακή πέτρα και τον δωδεκάμετρο ξυλόφουρνο (που, πέραν του ότι αποτελεί την ψυχή πολλών εκ των γευμάτων και των παρασκευών του, αποτελεί και ένα από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία της πόλης), αλλά και τις υπέροχες γεύσεις του. Κανένας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα σφακιανά βοσκοπιτάκια με άγρια χόρτα και ξινομυζήθρα, στα παραδοσιακά λυχναράκια με αιγοπρόβειο ανθότυρο (ή στα πιο… προχωρημένα, με σύκο ή σμέουρα, με τη ζύμη να τσιμπιέται δεκατέσσερις φορές στο χέρι για να λάβει τη χαρακτηριστική της μορφή) ή στο πανίνι με καρπάτσιο χταπόδι. Και δεν επεκτεινόμαστε καν στα γλυκά ή στα παντελώς φυσικά παγωτά του…
Η ίδια προσωπικότητα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το brunch. Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις δέκα το πρωί ώς τις δύο το μεσημέρι, ο επισκέπτης του Blé Taste Gallery βιώνει μια μοναδική εμπειρία, που ξυπνάει τις πιο γευστικές αναμνήσεις μας. Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν απόλαυσε αβγά με πατάτες με φρέσκο βούτυρο και τυρί; Ή μια στραπατσάδα με ντομάτα, φέτα και άγρια ρίγανη; Και, για να μη προλάβετε να πείτε ότι στην τελευταία θα λαχταρούσατε και λίγο λουκάνικο, υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε λουκάνικο Τζουμαγιάς, για να απογειώσετε την εμπειρία. Πάντοτε συνοδεία του απίστευτου, προζυμένιου ψωμιού του!
Μάλιστα, οι άνθρωποι του Blé Taste Gallery προσκαλούν κι εμάς να γίνουμε για λίγο σεφ! Όχι, δεν πρόκειται να φορέσουμε ποδιά, μπορούμε να δημιουργήσουμε, ωστόσο, το δικό μας πλατό. Αρχικά, επιλέγουμε τον τρόπο που επιθυμούμε να απολαύσουμε τα αβγά μας: τηγανητά, ποσέ, ομελέτα ή σκραμπλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υλικά που επιθυμούμε: τυριά, λαχανικά, σάλτσες, αλλαντικά. Η επιλογή είναι ιδιαίτερα μεγάλη και έχει, κυρίως, άρωμα Ελλάδας: φέτα, μετσοβόνε, γραβιέρα, πιπεριές Φλωρίνης, φάβα, γιαούρτι, σαλάμι Λευκάδος. Πραγματικά, κάνεις ένα μάθημα πατριδογνωσίας μέσα από το πιάτο σου.
Βασικός πρωταγωνιστής της γευστικής εμπειρίας είναι το ζυμωτό ψωμί μακράς ωρίμανσης. Δεν ξέρουμε πόσο εμφατικά πρέπει να το τονίσουμε, αλλά, αν δεν έχετε δοκιμάσει τα ζυμωτά τοστ του Blé Taste Gallery με καπνιστή φέτα και σπιτικό πελτέ ντομάτας ή με γραβιέρα Κρήτης και γαλοπούλα, επιβάλλεται να το κάνετε. Θα σας αναφέρουμε απλώς τη διαδικασία παρασκευής του ψωμιού: φτιάχνεται με φυσικό προζύμι, πλάθεται στο χέρι, ωριμάζει για μεγάλο διάστημα, ψήνεται στην πέτρα και αποκτά γεμάτη γεύση και εντυπωσιακή υφή. Καταλαβαίνετε…
Το brunch μενού περιλαμβάνει, επίσης, μια μεγάλη επιλογή γλυκών: πάνκέικς, πάνκέικς τιραμισού, κραμπλ κεράσι και ημίρευστο ζεστό σοκολατένιο κούκι στο μαντέμι, με παγωτό βελγικής σοκολάτας. Και κάπως έτσι, τώρα πια ξέρετε πού θα βρίσκετε τα καλύτερα πρωινά του επόμενου Σαββατοκύριακου…
Info: Blé Taste Gallery, Αγίας Σοφίας 19. Τ. 2310 220 008. Στο Ίντερνετ: https://www.bletastegallery.com/ Στο Facebook: https://www.facebook.com/BleTasteGallerySKG Στο Instagram: https://www.instagram.com/bletastegallery/