Έχετε αισθανθεί, μπαίνοντας σε έναν χώρο, ότι τον νιώθετε τόσο οικείο σαν να πηγαίνατε εκεί μία ολόκληρη ζωή; Ε, αυτό ακριβώς βγάζει στον επισκέπτη η επίσκεψη στο Φούλ του Μεζέ: ότι τρώει στο δικό του μεζεδοπωλείο. Η διακόσμηση είναι, μακράν, από τις κορυφαίες στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχει κάτι ιδιαίτερο και εξεζητημένο: ξύλινο δάπεδο και καρέκλες, μεταλλικά τραπέζια, προϊόντα σε ράφια περιμετρικά του καταστήματος και κρεμασμένες αρωματικές πρώτες ύλες.
Κι αν νομίζετε ότι η διακόσμηση είναι υπέροχη, πού να περάσουμε στα πιάτα… Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι πρόκειται για αυθεντικές γεύσεις, που στηρίζονται απόλυτα στην εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών πρώτων υλών και στην ευλαβική προσήλωση σε παραδοσιακές συνταγές. Τα πάντα παρασκευάζονται στο μεζεδοπωλείο ñ και δεν αναφερόμαστε απλώς στα φρεσκοζυμωμένα κεφτεδάκια, που θα απολαύσετε στη σχάρα, αλλά μέχρι και στις υπέροχες αλοιφές, όπως η μαγευτική παντζαροσαλάτα (και δεν υπερβάλλουμε με τον χαρακτηρισμό «μαγευτική»).
Προτείνουμε να τιμήσετε παστουρμαλί και καβουρμά σχάρας με τσιτσιριστά χόρτα και αβγό, το αρσενικό Νάξου, τη γραβιέρα Κρήτης, το χιουνκιάρ μπεϊγεντί από την Πόλη και τα χοιρινά μελωμένα κοψίδια. Αν η παρέα λαχταρά φρεσκότατα θαλασσινά και ψαράκι με τους απαραίτητους μεζέδες για τσιπουράκι, κανένα πρόβλημα: δοκιμάστε τον ξυδάτο γαύρο και την πολίτικη λακέρδα, που παρασκευάζονται στο μαγαζί. Δεν επεκτεινόμαστε στα τσίπουρα – θα χρειαζόμασταν δύο σελίδες, για να τα αναφέρουμε όλα.
Το κατάστημα είναι ανοιχτό από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.
Info: Φούλ του Μεζέ, Κατούνη 3. Τ. 2310 524 700. Στο Ίντερνετ: https://www.fullmeze.gr/ Στο Facebook: https://www.facebook.com/fullmeze Στο Instagram: https://www.instagram.com/fulltoumeze/