Κείμενο/Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καραμανλής
Την άφιξη του συγκεκριμένου εστιατορίου την περίμενα εδώ και πολύ καιρό, καθώς το άνοιγμα ενός σύγχρονου fine dining resto στο κέντρο τής πόλης αποτελεί είδηση για εμάς τους καλοφαγάδες. Η ημερομηνία των εγκαινίων πήρε αρκετές παρατάσεις – όπως λέει, ωστόσο, ο σοφός λαός, «το καλό πράγμα αργεί». Ήταν άραγε αυτή και η περίπτωση του «Moldee»; Δεν έμενε παρά να το διαπιστώσω.
Η εμπειρία
Κυριακή μεσημέρι και το ραντεβού στις 14:00 έχει γίνει θεσμός απαράβατος.
Το πρώτο που βλέπει κάποιος μπαίνοντας στο εστιατόριο είναι ένα μεγάλο, φωτεινό μπαρ με industrialεπιρροές ευρωπαϊκού στιλ. Προχωρώντας στους κυρίως χώρους, την προσοχή τραβούν οι διακοσμημένοι με διάφορα μοτίβα και σχέδια σε λευκό και γκρι χρώμα τοίχοι, οι οποίοι δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στο τελικό (ομολογουμένως, καλαίσθητο) αποτέλεσμα.
Αφού καθίσαμε στο τραπέζι μας (προτιμήσαμε τον εξωτερικό χώρο, λόγω καλοκαιρίας), το ευγενικό προσωπικό μάς έφερε τη λίστα φαγητού. Για πρώτα πιάτα διαλέξαμε τη ντομάτα με μοσχοκάρυδο, γραβιέρα Κρήτης, άγριο μάραθο τουρσί, χαρούπι και εσπελέτ (ένα είδος πιπεριάς τσίλι) και τα γεμιστά ζυμαρικά με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, εστραγκόν και τόνκα. Για κυρίως επιλέξαμε κριθαράκι με κοτόπουλο, πιπεριά πικίγιο, γραβιέρα Κρήτης, φρέσκια ρίγανη και τραγανή πέτσα και παπαρδέλες με πάπια και μελιτζάνα, μανιτάρια, τρούφα, κατσικίσιο τυρί και μαϊντανό. Κι όταν ήρθε η ώρα τού επιδορπίου, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στη μαρέγκα με φράουλα, βανίλια Μαδαγασκάρης, χαμομήλι και τριαντάφυλλο.
Όλα τα πιάτα ήταν ευπαρουσίαστα και νόστιμα. Ιδίως οι παπαρδέλες με την πάπια και τη μελιτζάνα, όπως και το κριθαράκι με κοτόπουλο ήταν το κάτι άλλο. Είναι φανερό ότι στο «Moldee» έχουν πάρει τη δουλειά τους πολύ σοβαρά, δίνοντας έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια – από τη διακόσμηση του χώρου ώς τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν για τη σύνθεση των πιάτων τους. Κι αν οι μερίδες ήταν και λίγο μεγαλύτερες, τότε θα έβαζα με την καρδιά μου «άριστα 10» για τη συνολική προσπάθεια.
ID
«Moldee» σημαίνει «καλούπι».
Στο τιμόνι τού all day resto βρίσκονται οι σεφ Βασίλης Μουρατίδης και Σοφοκλής Μαραγκουδάκης, με θητεία ως executive chefs στο «Danai Beach Resort and Villas» – και όχι μόνο.
Η κουζίνα έχει μεσογειακή ταυτότητα, με επιρροές από διαφορετικές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Ισπανία.
Επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός μενού γευσιγνωσίας 6 ή 9 σταδίων.
Μου άρεσε:
Το ολοκληρωμένο μενού και η λίστα με τα κοκτέιλ.
∆εν μου άρεσε:
Ο περιορισμένος εξωτερικός χώρος.
Check, please!
Με τις τιμές στα κυρίως να ξεκινούν από τα 13 ευρώ, θα έλεγα ότι το εστιατόριο απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια.
INFO: «Moldee», Μητροπολίτου Ιωσήφ 8 με Προξένου Κορομηλά, T. 2310-286.000.