fbpx

Citymagthess.gr

«Trizoni»: ήρθε για να μείνει

Μοιραστείτε το

Κείμενο/Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Καραμανλής

Είναι από τα εστιατόρια που περίμενα πώς και πώς να επισκεφθώ, από τη στιγμή που πληροφορήθηκα ότι ανοίγει χώρο και στην «καρδιά» τής Θεσσαλονίκης – συγκεκριμένα, σε ένα διώροφο διατηρητέο στην οδό Λυκούργου, στα Λαδάδικα. Αναφέρομαι στο «Trizoni», που άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη τής περασμένης χρονιάς, φιλοδοξώντας να μυήσει το κοινό τής Θεσσαλονίκης σε όλες τις νοστιμιές που προσέφερε ήδη στους πελάτες του στην Κρυοπηγή τής Χαλκιδικής.

Η εμπειρία

Είναι μεσημέρι Κυριακής και ο καιρός είναι σχετικά καλός. Με την παρέα αποφασίσαμε να καθίσουμε έξω, με δεδομένο ότι το resto έχει φροντίσει να τοποθετήσει θερμαντικά σώματα στον εξωτερικό του χώρο για πελάτες σαν κι εμάς, που αποφεύγουν όσο μπορούν την παραμονή σε κλειστούς χώρους.

Μετά το καλωσόρισμα από το ιδιαίτερα ευγενικό προσωπικό, λάβαμε τις θέσεις μας και πέσαμε με τα μούτρα στο μενού. Από τα πολλά υποσχόμενα πιάτα τού καταλόγου αποφασίσαμε να επιλέξουμε για πρώτο πηχτή κακαβιά με πετρόψαρα, συνοδευόμενο από κασσανδρινή σαλάτα με ντοματίνια, κόκκινο κρεμμύδι τουρσί, γιδοτύρι, χαρούπι, κρίταμο φρέσκο και ριγανόλαδο. Για ορεκτικό λαχταρήσαμε να δοκιμάσουμε τα κολοκυθάκια στο τηγάνι με τζατζίκι και για κυρίως τις φρέσκιες γαρίδες σε κριθαρότο, καθώς και το ζυμαρικό καλαμαράτα σε σάλτσα μπουρδέτο (με καλαμάρι, μύδια και γαρίδες). Όλα τα πιάτα που επιλέξαμε ήταν, ομολογουμένως, νόστιμα και εξόχως προσεγμένα. Την καρδιά μας, ωστόσο, την κέρδισαν η κακαβιά και το ζυμαρικό καλαμαράτα (δεν μπορώ να σας συστήσω περισσότερο εμφατικά να τα δοκιμάσετε).

Για να κλείσουμε γλυκά το γεύμα μας, παραγγείλαμε λουκουμάδες τής στιγμής με μέλι ανθέων Κασσάνδρας και παγωτό καϊμάκι, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί.

Μετά την επίσκεψή μας, είμαι περισσότερο σίγουρος από ποτέ ότι το «Trizoni» θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη γαστρονομική ζωή τής πόλης μέσα στα επόμενα χρόνια. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Πηχτή κακαβιά με πετρόψαρα.
Κασσανδρινή σαλάτα με ντοματίνια, κόκκινο κρεμμύδι τουρσί, γιδοτύρι, χαρούπι, κρίταμο φρέσκο και ριγανόλαδο.
Κολοκυθάκια στο τηγάνι με τζατζίκι.
Φρέσκιες γαρίδες σε κριθαρότο.
Ζυμαρικό καλαμαράτα σε σάλτσα μπουρδέτο, με καλαμάρι, μύδια και γαρίδες.
Λουκουμάδες τής στιγμής με μέλι ανθέων Κασσάνδρας και παγωτό καϊμάκι.


ID

Το 1983 ο ψαροκυνηγός Γιώργος Σουσούρας μετέτρεψε το οικογενειακό σπίτι στην Κρυοπηγή σε ψαροταβέρνα, που ονόμασε «Τριζόνι».

Σημερινός ιδιοκτήτης είναι ο βραβευμένος Αστέριος Σουσούρας.

Παράγουν δικά τους τυριά, αξιοποιούν τα βρώσιμα χόρτα τής Κασσάνδρας και προμηθεύονται μέλι από παραγωγούς τής Χαλκιδικής.

Στον επάνω όροφο (σε πριβέ αίθουσα 16-20 ατόμων) υπάρχει ανοιχτή εστία, όπου μαγειρεύονται αγιορείτικες συνταγές.

 


Μου άρεσε:

Το πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό προσωπικό.

∆εν μου άρεσε:

Το ότι περιμέναμε λίγο παραπάνω μέχρι να έρθουν τα κυρίως.

Check, please!

Με δεδομένη την άριστη πρώτη ύλη, είναι ίσως ο ορισμός τού value-for-money.


INFO: Λυκούργου 2, Λαδάδικα, Τ. 2310-268.880. W. https://www.facebook.com/trizonithessaloniki

Μοιραστείτε το

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες