Το στοιχείο της έκπληξης είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να έχει ένα νέο εστιατόριο, το οποίο φιλοδοξεί να προσελκύσει το κοινό του – και αυτό είναι κάτι που διακρίνει την «Τσουκνίδα», ένα νέο (και, ταυτόχρονα, κλασικό) στέκι στις παρυφές της Θεσσαλονίκης.
Το σημείο δεν είναι άγνωστο για τους Θεσσαλονικείς – στην πραγματικότητα, η ιστορία του μας πάει πίσω στο 1907, όταν ο Χρήστος Νίτσης ανοίγει τον «Παράδεισο του πατσατζή» για τους απανταχού μερακλήδες. Το εστιατόριο θα συνεχίσει για τέσσερις γενιές (στην πορεία των χρόνων, μετονομαζόμενο ως «Ιχθύς») και, μετά από ένα διάλειμμα μερικών ετών, επιστρέφει δυναμικά στη γαστρονομική σκηνή της πόλης ως «Τσουκνίδα».
Πού βρίσκεται η έκπληξη; Πολύ απλά, στο ότι οι περισσότεροι δεν θα περίμεναν να βρουν σε ένα ορεινό προάστιο της Θεσσαλονίκης, κρυμμένο μέσα σε έναν κατάφυτο παράδεισο με πλατάνια και τρεχούμενα νερά, ένα ψαροφαγικό εστιατόριο αξιώσεων. Πράγματι, στην «Τσουκνίδα» θα βρείτε σε καθημερινή βάση ολόφρεσκα θαλασσινά μαγειρεμένα με μαεστρία, ρυζότι και κριθαρότι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λείπουν και εκλεκτά κρεατικά – δική μας αγαπημένη, η σταβλίσια μπριζόλα. Όλες αυτές τις νοστιμιές θα τις συνοδεύσετε με εξαιρετικά ελληνικά κρασιά, ρετσίνες, έξοχο τσίπουρο και προσεκτικά επιλεγμένα αποστάγματα, σε έναν χώρο ιδανικό και για παιδιά, που θα απολαύσουν την υπέροχη παιδική χαρά. Και, για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη stress-free απόλαυση, η «Τσουκνίδα» έχει φροντίσει για την άνετη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα, παρέχοντας παράλληλα άνετο χώρο πάρκινγκ για το όχημά σας.
The element of surprise is one of the greatest advantages a new restaurant that aspires to attract an audience can have – and that’s something Tsouknida, the new (and at the same time classic) restaurant on the outskirts of Thessaloniki is known for.
This location was not unknown to Thessalonians – in fact, its history takes us back to 1907, when Christos Nitsis opened “O Paradisos tou Patsatzi” to cater to lovers of traditional patsa soup. The restaurant would continue for four generations (changing its name to “Ichthys” at some point) and, after a few years’ short break, it would return to the city’s culinary scene as “Tsouknida” – Greek for nettle.
Where’s the surprise? Simply in that few would expect to find an ambitious fish restaurant in a mountainous suburb of Thessaloniki, hidden within a lush oasis of plane trees and babbling waters. Indeed, at Tsouknida you’ll find freshly caught seafood every day cooked with mastery, risotto and kritharoto dishes, though this doesn’t mean they don’t serve beautiful cuts of meat – our favorite is the Stable Steak. You’ll pair these delights with excellent Greek wines, retsina, superb tsipouro, and a handpicked selection of spirits, in a space that’s also ideal for children, who will enjoy the wonderful playground. Plus, to further enhance your stress-free enjoyment, Tsouknida has set up comfortable access for people with mobility issues, while providing ample parking space for your vehicle.