Αρχική CT DAILY Ξεκινά το νέο πρόγραμμα της TV100 και του FM100

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα της TV100 και του FM100

Με νέα πρόσωπα, νέες θεματικές και φιλόδοξο σχεδιασμό η επανεκκίνηση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης.

- Advertisment -

Το νέο πρόγραμμα της Δημοτικής Τηλεόρασης ξεκινά από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, με την εκπομπή «Δημότης online» με τον Παναγιώτη Κρινή να κάνει πρεμιέρα για ακόμη μία χρονιά στις 4 το μεσημέρι.

Με το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα (θα εξελιχθεί πλήρως το επόμενο χρονικό διάστημα και ώς τις 15 Οκτωβρίου), η TV100 δίνει βαρύτητα στην πλουραλιστική, ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση, είτε μέσα από αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές είτε μέσα από εκπομπές τεκμηρίωσης, με καθαρή εικόνα και αναβαθμισμένη αισθητική. Θα προβάλλει τη θετική πλευρά τής πόλης, τις γωνιές και τις γειτονιές της, τους ανθρώπους τής δημιουργίας. Η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία, ο τόπος, αλλά και οι άνθρωποι βρίσκονται πρωτίστως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η διάδραση με τους πολίτες και η επαφή με άλλα ΜΜΕ της πόλης.

Καθημερινά, στις 7.30 το απόγευμα, θα μεταδίδεται σύντομο (ημίωρο) δελτίο ειδήσεων (και στη νοηματική), ενώ την ίδια ώρα θα μεταδίδεται και το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, στις 4 το μεσημέρι, ξεκινά η νέα εκπομπή «Η ζωή το Σαββατοκύριακο» με τη Μαρία Αναγνωστίδου, που φιλοδοξεί να πιάσει τον σφυγμό τής ζωής στην πόλη, σε κάθε έκφανσή της.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν δύο νέες ενημερωτικές εκπομπές: «Καλημέρα από τη Θεσσαλονίκη» στις 8 το πρωί και «Check in στα γεγονότα» στη 1 το μεσημέρι. Το πρωί, ο Γιώργος Ροδάκογλου θα δίνει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες τής ημέρας που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ το μεσημέρι η Βάσω Λυκουρίνου και η δημοσιογραφική ομάδα τής TV100 θα παρουσιάζουν τα πιο σημαντικά νέα ώς εκείνη την ώρα.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η εκπομπή «Πρίσμα» με τον Παντελή Σαββίδη, η οποία θα προσεγγίζει ζητήματα των Βαλκανίων, ευρωπαϊκά πολιτικά ζητήματα, αλλά και θέματα διεθνών σχέσεων.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 10 το βράδυ με τον τίτλο «Γεγονότα στις 10» και παρουσιάστρια την Κική Τσιλιγγερίδου, το οποίο βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα τον περασμένο Μάιο. Επίσης, συνεχίζονται οι αθλητικές εκπομπές «Sport Report» με τους Γιώργο Βένη, Γιάννη Χατζηιωαννίδη, Βάσω Τσάνα και Παντελή Ζουμπούλη και «Σφήνα στα σπορ» με τον δημοσιογράφο Νίκο Πετρουλάκη, η εκπομπή με θέματα από τον επιχειρηματικό κόσμο «Έξυπνη οικονομία» με τον Γιώργο Κατσιάνη, καθώς και οι εκπομπές πολιτισμού «Ένα βιβλίο, ένα ταξίδι» και «Στη γη τής Μακεδονίας» με τον Στέλιο Λουκά.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζονται και θα ξεκινήσουν εκπομπές για θέματα της ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα πολιτιστικά δρώμενα, για τα κοινωνικά θέματα και την τηλεοπτική πραγματικότητα, για το αυτοκίνητο, αλλά και για ιστορικά θέματα. Επίσης, εκπομπές με προφίλ προσωπικοτήτων και talk show, συζητήσεις αυτοδιοικητικών, πολιτικών και δημοσιογράφων, μια ιδιαίτερη ματιά στις δημιουργικές δυνάμεις τής περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμη, μια εκπομπή με θέμα το παρελθόν τής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα, καθώς και ειδικές στήλες για θέματα υγείας, οικολογίας και ζωοφιλίας.

Το δημοτικό ραδιόφωνο

Από σήμερα το πρωί ξεκίνησε και το πρόγραμμα του δημοτικού ραδιοφώνου FM100. Οι εκπομπές στο ραδιόφωνο περιλαμβάνουν πλέον συνεχή ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους τής πόλης, για τον καιρό και για την έκτακτη επικαιρότητα (σε όλες τις εκπομπές). Φυσικά, τίτλοι ειδήσεων κάθε ώρα, αλλά και τακτική ενημέρωση για τα χρηστικά και χρήσιμα νέα τής πόλης. Βασικά χαρακτηριστικά, πλέον, οι ζωντανές συνδέσεις και η επικοινωνία με τους ακροατές. Στον FM100 δίνεται βάρος στην ελληνική μουσική, ενώ στον FM100,6 στη διεθνή μουσική σκηνή.

Η ημέρα θα ξεκινά στις 7:00 με την εκπομπή «100 καλημέρες» και τον Βαγγέλη Πλάκα, ενώ τη σκυτάλη θα παίρνουν στις 8:00 και μέχρι τις 10:00 ο Πόλυς Μαυρόπουλος και ο Κώστας Μάντζιος με την εκπομπή «Πρωινό freefall – οι… ουρανοκατέβατοι», μια διαφορετική προσέγγιση στο πρωινό τής πόλης, που συνδυάζει τη χρηστική πληροφορία με την ψυχαγωγία. Στις 10:00 η καθιερωμένη ενημερωτική εκπομπή τού Βασίλη Κοντογουλίδη «Θέσεις και απόψεις» και στις 12:00 το αγαπημένο «Νησί τής Ναυσικάς» με τη Ναυσικά Γκράτζιου. Μία με δύο το μεσημέρι ακολουθεί η αθλητική εκπομπή «Θύρα 100» με σχόλια, πληροφορίες και παρασκήνια από τους Γιώργο Βένη, Γιάννη Χατζηιωαννίδη, Βάσω Τσάνα και Παντελή Ζουμπούλη, ενώ στις 2 το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνει το φρέσκο ενημερωτικό μαγκαζίνο τού FM100 με τη δημοσιογραφική ομάδα τού δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης (Αλεξάνδρα Μαρτίδου, Σοφία Ξανθόπουλου, Ευδοξία Δένη και Κωνσταντίνο Λουτζιούδη).

Επιστροφή στο σπίτι από τη δουλειά με την εκπομπή «Με λένε… Τάκη από το Κανατάκη» και τη Χριστίνα Κανατάκη να σχολιάζει σε ύφος προσωπικό (3 με 4 το μεσημέρι). Η Έλενα Λεμονίδου και ο Δημήτρης Ασπροπούλης από τις 4 ώς τις 6 με την εκπομπή «Lemon pie με άσπρο γλάσο» ενημερώνουν και σχολιάζουν όσα συνέβησαν μέσα στην ημέρα. Στις 6 το απόγευμα η Κική Τσιλιγγερίδου με τη «Ζωντανή πόλη» συζητά, αναλύει και μας διασυνδέει με την ευρωπαϊκή διάσταση της Θεσσαλονίκης, ενώ από τις 7 ώς τις 8 μάς υποδέχεται η Δέσποινα Αυγερίδου με τους καλεσμένους της στην εκπομπή «Aφιερωμένο» για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Στις 8 ο Περικλής Γλενταδάκης παίρνει τη σκυτάλη τής ενημέρωσης, βλέπει την «Επόμενη μέρα» και όσα θα μας απασχολήσουν, ενώ στις 9 η Μαίρη Λεριά μάς λέει «Δες το από άλλη μεριά» σε μία χαλαρή ώρα με καλή μουσική και σχόλια για θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. Από τις 10 ώς τις 12 τα μεσάνυχτα «Μια στιγμή, μια νύχτα» με την Παλμύρα Αρσλάνογλου και υπέροχες μουσικές που θα μας θυμίσουν τις πιο όμορφες στιγμές τής ζωής μας.

Το Σαββατοκύριακο, από τις 8 ώς τις 11 το πρωί, η «Πρωινή περίπολος» και ο Τάσος Ρέτζιος μάς οδηγούν στα μονοπάτια τού πολιτισμού, της πολιτικής και της κοινωνίας, ενώ από τις 11 ώς τη 1 βολτάρουμε ραδιοφωνικά μέσα από την εκπομπή «Σάββατο στην πόλη», παρέα με το δημοσιογραφικό τμήμα και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς τού FM100. Από τη 1 ώς τις 2 ακολουθεί η ραδιοφωνική «Έξυπνη οικονομία» τού Γιώργου Κατσιάνη, ενώ στις 3 το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνει η Αφροδίτη Αργυροπούλου, που επιμελείται ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο τής κινηματογραφικής μουσικής.

Από τις 4 ώς τις 6 ακολουθεί η εκπομπή «Όπου παρέα, εκεί καλύτερα», στην οποία δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ακροατές του δημοτικού ραδιοφώνου γίνονται μία παρέα, με πολλή και καλή μουσική, σχόλια και χρήσιμες πληροφορίες.

Από τις 6 ώς τις 7 τη σκυτάλη παίρνει η εκπομπή «Πλανήτης Εύα» με τη Μαίρη Λεριά, ενώ το Σάββατο (7 με 8) θα βγαίνει στον αέρα η εκπομπή «Από τους πρόσφυγες για τους πρόσφυγες» με τον Κώστα Κεκελιάδη. Από τις 8 ώς τις 9 «Η ζωή είναι αλλού», σε μια εκπομπή που επιμελείται η Ζωή Αγαθοπούλου – μια εκπομπή αφιερωμένη στην ελληνική μουσική και τη λαϊκή παράδοση. Από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ η κλασική «Βιταμίνη Π» σε επιμέλεια της Παλμύρας Αρσλάνογλου αποτελεί τη μουσική συντροφιά μας για τις νύχτες τού Σαββατοκύριακου.

Στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Κυριακής προστίθενται οι εκπομπές «Τα κυριακάτικα» σε επιμέλεια Έλενας Λεμονίδου, με ελληνικά νοσταλγικά και αξέχαστα τραγούδια, «Καφέ ασμάν» με την Ιφιγένεια Θεολογίδου (που φιλοξενεί προσωπικότητες της πόλης) και «Ο κόσμος μαζί» με τη Ναυσικά Γκράτζιου (μια εκπομπή που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη, κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, και ενώνει τις φωνές, τις μνήμες και τα όνειρα των Ελλήνων της διασποράς).

Ο γενικός διευθυντής των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος.

«Αλλάζουμε λογική, αλλάζουμε μοντέλο, αλλάζουμε τεχνολογία»

«Σε μόλις 6 μήνες καταφέρνουμε να αναπτύξουμε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με 5 ενημερωτικές εκπομπές (εκ των οποίων οι 4 καινούργιες), με 1 δελτίο ειδήσεων κάθε απόγευμα επί 7 ημέρες, καθώς και μια σειρά εκπομπών με θέμα την ιστορία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις δημιουργικές δυνάμεις τής Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας» σημειώνει ο γενικός διευθυντής των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος. «Αλλάζουμε λογική, αλλάζουμε μοντέλο, αλλάζουμε τεχνολογία. Η ενημέρωση παραμένει πάντοτε ο κύριος άξονας του προγράμματός μας. Η Θεσσαλονίκη, ο κόσμος όλος και η ματιά τής Θεσσαλονίκης για τον κόσμο. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη και οι άνθρωποι της πόλης για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Σταδιακά θα προστεθούν εκπομπές για την ιστορία, τη γαστρονομία, την υγεία και την επιστήμη, ενώ ενισχύουμε την αθλητική ενημέρωση με νέες εκπομπές. Φρέσκια εικόνα μαζί με νέες θεματικές, που δημιουργούν την πολύτιμη βιβλιοθήκη των δημοτικών ΜΜΕ.

»Το τελευταίο εξάμηνο αλλάξαμε ποιοτικά τις εκπομπές και την ενημέρωση, τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση. Είναι διαρκής η προσπάθεια δημοσιογράφων και τεχνικών να είμαστε κοντά στην κοινωνία, με συνεχή ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Στη διάρκεια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας τής Covid-19, λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Προσφέραμε ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση στους πολίτες, συνεργαστήκαμε με τις αντιδημαρχίες και τις ορχήστρες τού δήμου για την παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος, όπως και με πολλούς φορείς (όπως το ΚΘΒΕ, η ΚΟΘ, το ΚΜΣΤ, το Μέγαρο Μουσικής, το NOESIS). Στην προσπάθεια για βελτίωση του προγράμματός μας, σχεδιάζουμε νέες εκπομπές με νέα φιλοσοφία. Επίσης, η ένταξή μας στο CIRCOM, το διεθνές οπτικοακουστικό δίκτυο στην Ευρώπη, που σκοπό έχει την προώθηση και ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των μελών του, τη δημιουργία και την ανταλλαγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και την ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης των δημοσιογράφων και των τεχνικών σε όλη την Ευρώπη, θα μας δώσει νέες ευκαιρίες και προοπτικές. Όσον αφορά στην ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του κεντρικού σκηνικού στο στούντιο της TV100, με χρήση ψηφιακών οθονών – ένα μεγάλο βήμα, μεταξύ άλλων, που αλλάζει την εικόνα.

»Αναπτύσσουμε επίσης ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με 17 ώρες αντί 10 τις καθημερινές και αντίστοιχα το Σαββατοκύριακο, με εκπομπές για την καθημερινότητα της πόλης, με διαρκή ενημέρωση, με εκπομπές που στηρίζουν τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Το καλοκαίρι για πρώτη φορά δημιουργήσαμε εκπομπή ‘επιστροφής’ και από τη Χαλκιδική, σε συνεργασία με το δημοτικό ραδιόφωνο Πολυγύρου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αναβάθμιση της ισχύος και της ποιότητας του σήματος του FM100. Παράλληλα με όλα αυτά, εκσυγχρονίζουμε την εμπορική πολιτική της ΔΕΠΘΕ, επειδή θέλουμε κοντά μας την κοινωνία της πόλης, θέλουμε κοντά μας τους επαγγελματίες και τον επιχειρηματικό κόσμο. Μαζί στη μεγάλη προσπάθεια να ανασυγκροτήσουμε τα δημοτικά ΜΜΕ».

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες