Αρχική FOOD Resto Γκουρμέ νοστιμιές για την αλλαγή τού χρόνου με ένα τηλεφώνημα στο σπίτι...

Γκουρμέ νοστιμιές για την αλλαγή τού χρόνου με ένα τηλεφώνημα στο σπίτι μας!

Ειδικά εορταστικά μενού για την παραμονή και για ανήμερα της Πρωτοχρονιάς έχουν ετοιμάσει για όλους εμάς ο σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης και η ομάδα τού «Brizola», στο πλαίσιο της νέας, πρωτοποριακής υπηρεσίας premium delivery «steak limo service» τού αγαπημένου resto τής Θεσσαλονίκης.

- Advertisment -

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την αλλαγή τής χρονιάς, οι προετοιμασίες για τα δύο σημαντικότερα γεύματα των ημερών –αυτό τής παραμονής τής Πρωτοχρονιάς και εκείνο ανήμερα της πρώτης ημέρας τού νέου έτους– βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η χαρά τού να βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα είναι μεγάλη – μεγάλη μπορεί να είναι πολλές φορές ωστόσο και η ταλαιπωρία τής προετοιμασίας, αλλά και τα έξοδα στα οποία μπορεί να χρειαστεί να μπούμε. Δεν θα ήταν υπέροχο αν όλες αυτές οι γκουρμέ νοστιμιές μπορούσαν να έρθουν στο τραπέζι μας με ένα τηλεφώνημα, χωρίς ταλαιπωρία και σε εξαιρετική τιμή για την ποιότητα των εδεσμάτων;

Δεν χρειάζεται η επίκληση στον Αη-Βασίλη για να το πετύχουμε: αρκεί ένα τηλεφώνημα στο resto «Brizola», τον απόλυτο «ναό» για τους λάτρεις τού εκλεκτού και καλοψημένου κρέατος. Το αγαπημένο εστιατόριο έχει καθιερώσει εδώ και μερικές εβδομάδες μια νέα υπηρεσία, τη «steak limo service», που υπόσχεται να φέρει λίγη από την απόλαυση του fine dining στην τραπεζαρία τού σπιτιού μας, σε εξαιρετικό value-for-money.

Ειδικά μενού για την Πρωτοχρονιά

Το καλύτερο απ’ όλα; Αυτή η νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία premium delivery έχει μεριμνήσει για τα τραπέζια μας στην εκπνοή τού έτους και στην αρχή τής καινούργιας χρονιάς. Ο σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης και η ομάδα τού «Brizola» έχουν ετοιμάσει για όλους εμάς ειδικά εορταστικά μενού για την παραμονή και για ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Τα μενού αυτά μπορούμε να προπαραγγείλουμε καλώντας στο Τ. 2310-532.800 ώς τις 29/12 το βράδυ.

Τι περιλαμβάνουν; Διαβάστε και κάντε όρεξη:

Μενού 2 ατόμων για την παραμονή
τής Πρωτοχρονιάς

Σούπα

Βελουτέ κάστανο με παλαιωμένο βαλσάμικο και φρέσκια κρέμα.

Ορεκτικό

Πατέ από φρέσκο φουά γκρα και συκωτάκια πουλιών με γλυκό σύκο και αγγουράκι τουρσί.

Σαλάτα

Iceberg με λόλο πράσινο και λόλο κόκκινο, κυδωνόπαστο, blue cheese και vinaigrette φραμπουάζ.

Κυρίως πιάτο

Φιλέτο πάπιας με πουρέ από παστινάκι και σάλτσα ροδιού αρωματισμένη με κάρδαμο.

ή

Rib-eye Black Angus USA Prime, πουρές πατάτας, μανιτάρια porcini και λάδι τρούφας.

Επιδόρπιο

Σοκολατόπιτα με τσάτνεϊ κουμ κουάτ.

€87/2 άτομα

 


 

Μενού 2 ατόμων για ανήμερα τής Πρωτοχρονιάς

Σούπα

Βελουτέ σελινόριζας με πράσινο μήλο και φρέσκια τρούφα.

Ορεκτικό

Tataki σολομού με κρέμα αγριοράπανο, φύκια wakame και μπρικ.

Σαλάτα

Ανάμεικτα φύλλα λαχανικών με ψητό παντζάρι, γαλλικό κατσικίσιο κορμό, πράσινο μήλο και καπνιστά αμύγδαλα.

Κυρίως πιάτο

Rib-eye Black Angus USA Prime, πατάτες ντοφινουάζ.

ή

Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι στο tajin με αράβικο κους κους και αποξηραμένα φρούτα.

Επιδόρπιο

Μιλφέιγ με καραμελωμένα φύλλα και κρέμα αρωματισμένη με μανταρίνι.

€83/2 άτομα

 


Μια καινοτόμα υπηρεσία

Το «steak limo service» είναι διαθέσιμο από Πέμπτη έως Κυριακή και υπόσχεται να φέρει στο σπίτι σας ό,τι λαχταράτε από ένα μενού που περιλαμβάνει έντεκα διαφορετικά ορεκτικά και σαλάτες, εκλεκτές μοσχαρίσιες κοπές και κοπές Wagyu, χοιρινό και κοτόπουλο μαύρης ράτσας, αλλά και αρνάκι γάλακτος σιγοψημένο στη γάστρα (κάθε Σάββατο και Κυριακή). Με κάθε παραγγελία το «Brizola» σάς προσφέρει, ως welcome, θεραπευτική κοτόσουπα με κουρκουμά, λεμονόχορτο και πράσινο σιτάρι, αλλά και επιδόρπιο από τον pastry chef Ζοζέφ Αζζάμ, ενώ όλα τα κρεατικά συνοδεύονται από ψητά λαχανικά, τηγανητές πατατούλες και πουρέ γλυκοπατάτας.

Τα καλούδια παραδίδονται σε όλη τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με εταιρεία ταξί, η οποία μάς ειδοποιεί 5 λεπτά πριν το πακέτο με την παραγγελία μας φτάσει στην πόρτα μας. Πακέτο; Ω, ναι! Ένα τεράστιο κουτί από φελιζόλ (για να μένει το φαγητό μας ζεστό), τυλιγμένο με μπλε, μαλακό χαρτί, δεμένο με ποιοτικό σπάγκο και στολισμένο με χριστουγεννιάτικα στολίδια στον φιόγκο του. Μέσα στο κουτί, η παραγγελία μας έρχεται τακτοποιημένη και οργανωμένη, χωρίς «ατυχήματα» και διαρροές, λαχταριστή και μοσχοβολιστή.

Και κάπως έτσι επιτυγχάνεται το απόλυτο success story: η έξοχη κουζίνα τού «Brizola» (η οποία χαρακτηρίζεται από αποθέωση της ποιότητας και της μαεστρίας στο ψήσιμο) «παντρεύεται» με τη λεπτομέρεια και την εμμονή στην ποιότητα, με την οποία σχεδιάστηκε η νέα υπηρεσία «steak limo service». Πρελούδιο αυτής τής έξοχης συμφωνίας, η έγκαιρη και συνεπής παράδοση (πρώτη φορά παραγγελία μεταφέρεται με ταξί). Στη δεύτερη πράξη πρωταγωνιστεί ο σεβασμός με τον οποίον η παραγγελία φτάνει στην πόρτα μας – ένα πραγματικό δώρο στην εμφάνιση, εντυπωσιακό και προσεγμένο, το οποίο δεν απογοητεύει όταν το ανοίγεις (είναι ολοφάνερο ότι οι άνθρωποι του εστιατορίου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε το φαγητό μας να φτάσει στο τραπέζι μας σχεδόν σαν να το απολαμβάναμε στο ίδιο το resto). Το ποίημα ολοκληρώνεται με μια πανδαισία γεύσεων που συναρπάζουν τον ουρανίσκο μας – ακριβώς ό,τι περιμένουμε από το «Brizola». Τίποτα λιγότερο.

Μας ενθουσίασε η ιδέα, αλλά και η εφαρμογή της. Ένα από τα εστιατόρια – «άγκυρες» στη Θεσσαλονίκη, αφού κέρδισε το στοίχημα της ποιότητας, επιχειρεί το επόμενο βήμα (εξαιτίας και του lockdown, χωρίς ωστόσο αυτή η εξαιρετική υπηρεσία να έχει ημερομηνία λήξης την άρση τής απαγόρευσης κυκλοφορίας): να φέρει τις premium υπηρεσίες του στο σπίτι μας, με μια ιδέα πραγματικά καινούργια και πραγματικά premium. Να μας δείξει ότι το delivery στο σπίτι δεν χρειάζεται να είναι πρόχειρο, ότι μπορεί να φέρνει την απόλαυση τού fine dining στον δικό μας χώρο.

Και τα καταφέρνει έξοχα…

Μενού διά χειρός Παναγιώτη Δεληθανάση

Ο Παναγιώτης Δεληθανάσης είναι σεφ και συνιδιοκτήτης τού εστιατορίου «Ρίζες» στη Νικήτη Χαλκιδικής. Δραστηριοποιείται στον χώρο τής γαστρονομίας από το 1999 και έχει συνεργαστεί με κορυφαία ξενοδοχεία, με σημαντικά εστιατόρια, αλλά και ως private chef. Από το 2014 συνεργάζεται με το CWC, όπου διδάσκει τη μαγειρική τέχνη και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη σχολή τού Alain Ducasse στο Παρίσι και έχει κάνει stage στο βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin «Galvin La Chappelle», στο Λονδίνο.

INFO: Για την υπηρεσία «Brizola steak limo service» μπορείτε να καλείτε στο Τ. 2310-532.800. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από Πέμπτη έως Σάββατο μεταξύ 14:00-22:00 και κάθε Κυριακή από 13:00-16:00. Περιλαμβάνει παράδοση σε όλη τη Θεσσαλονίκη με συνεργαζόμενη εταιρεία ταξί, ενώ για take away από το «Brizola» (Νικολάου Μάντζαρου 18 και Κώττα Ρούλια 2, Θεσσαλονίκη) προσφέρεται έκπτωση 15% στις τιμές καταλόγου. Δείτε το μενού στη διεύθυνση https://bit.ly/382sfHs

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες