Αρχική FOOD Resto Μια premium υπηρεσία delivery φέρνει το fine dining στο σπίτι μας

Μια premium υπηρεσία delivery φέρνει το fine dining στο σπίτι μας

Το αγαπημένο εστιατόριο «Brizola», με μια premium υπηρεσία delivery, φέρνει το fine dining στην τραπεζαρία μας στις γιορτές (και όχι μόνο). Η «CT» δοκιμάζει τη νέα υπηρεσία τού αγαπημένου resto τής Θεσσαλονίκης – και ενθουσιάζεται!

- Advertisment -

Ήταν στις αρχές τού μήνα, όταν πληροφορήθηκα μια καινούργια υπηρεσία την οποία ξεκίνησε ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια τής Θεσσαλονίκης, το «Brizola» – κατά την άποψή μου, ο απόλυτος «ναός» για τους λάτρεις τού εκλεκτού και καλοψημένου κρέατος. Το όνομα της υπηρεσίας είναι «steak limo service» και, στη βάση ενός ειδικού μενού, υπόσχεται να φέρει λίγη από την απόλαυση του fine dining στο αγαπημένο εστιατόριο στην τραπεζαρία τού σπιτιού μας. Αποφάσισα να τη δοκιμάσω και να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.

Η φιλοσοφία

Το «steak limo service» είναι διαθέσιμο από Πέμπτη έως Κυριακή και υπόσχεται να φέρει στο σπίτι σας ό,τι λαχταράτε από ένα μενού που περιλαμβάνει έντεκα διαφορετικά ορεκτικά και σαλάτες, εκλεκτές μοσχαρίσιες κοπές και κοπές Wagyu, χοιρινό και κοτόπουλο μαύρης ράτσας, αλλά και αρνάκι γάλακτος σιγοψημένο στη γάστρα (κάθε Σάββατο και Κυριακή). Με κάθε παραγγελία το «Brizola» σάς προσφέρει, ως welcome, θεραπευτική κοτόσουπα με κουρκουμά, λεμονόχορτο και πράσινο σιτάρι, αλλά και επιδόρπιο από τον pastry chef Ζοζέφ Αζζάμ, ενώ όλα τα κρεατικά συνοδεύονται από ψητά λαχανικά, τηγανητές πατατούλες και πουρέ γλυκοπατάτας.

Τα καλούδια παραδίδονται σε όλη τη Θεσσαλονίκη – και, όπως διάβασα, η παράδοση γίνεται σε συνεργασία με εταιρεία ταξί(!). Αυτό έπρεπε να το δοκιμάσουμε…

Η εμπειρία μας

Παραγγείλαμε το μεσημέρι τού Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου (από Πέμπτη έως Σάββατο οι υπηρεσίες delivery είναι διαθέσιμες μεταξύ 14:00-22:00 και κάθε Κυριακή από 13:00-16:00). Την προσοχή μας κίνησαν τα φρέσκα νιόκι μουσακάς με μοσχαρίσια μάγουλα, μελιτζάνα, τσορίθο και σάλτσα μορνέ (ζητήσαμε και καπνιστό πουρέ μελιτζάνας, που πολύ μας αρέσει) και το φιλέτο Secreto από μαύρο ιβηρικό χοίρο που διατρεφόταν με βελανίδια. Πήραμε ακόμη μία σαλάτα ταμπουλέ με τρίχρωμη κινόα, φακές, κόκκινο λάχανο, βαλεριάνα, φρέσκο δυόσμο, μοσχολέμονο, ντοματίνια, αβοκάντο και εξωτικό λαδολέμονο, αλλά και το αγαπημένο μας φρεσκοψημένο ψωμάκι τού «Brizola»: τη μοσχοβολιστή μπαγκέτα με αρχαίους σπόρους, σίκαλη, λιναρόσπορο και καρότο.

Η καλή ημέρα φάνηκε από το πρωί – εν προκειμένω, από την παράδοση. Ζητήσαμε το γεύμα μας στις τρεις το μεσημέρι. Στις τρεις παρά δέκα λάβαμε κλήση από τον οδηγό ταξί που μετέφερε το φαγητό μας, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι σε πέντε λεπτά θα ήταν στην πόρτα μας και παρακαλούσε να είμαστε κάτω, για να παραλάβουμε το πακέτο μας.

«Πακέτο;..», σκεφτήκαμε. Αυτή ήταν η δεύτερη έκπληξη – η πρώτη ήταν ότι το ταξί βρισκόταν πράγματι στην προκαθορισμένη ώρα κάτω από την πόρτα του σπιτιού μας, με την παραγγελία μας να μας αναμένει, ως επιβάτης, στο πίσω κάθισμα.

Ο τρόπος παρουσίασης της παραγγελίας μας ήταν η άλλη έκπληξη – μια έκπληξη μεγάλη και ευχάριστη. Ένα τεράστιο κουτί από φελιζόλ (για να μένει το φαγητό μας ζεστό), τυλιγμένο με μπλε, μαλακό χαρτί, δεμένο με ποιοτικό σπάγκο και στολισμένο με χριστουγεννιάτικα στολίδια στον φιόγκο του. Μέσα στο κουτί, η παραγγελία μας τακτοποιημένη και οργανωμένη, χωρίς «ατυχήματα» και διαρροές, λαχταριστή και μοσχοβολιστή.

Είχαμε άποψη για την κουζίνα τού «Brizola», έτσι η ποιότητα του φαγητού δεν μας αιφνιδίασε. Τα μοσχαρίσια μάγουλα, πεντανόστιμα, υπέροχα αρτυμένα, έλιωναν στο στόμα (υπέροχη συνοδεία τα κρεμώδη, βουτυράτα νιόκι, αλλά και ο βελούδινος καπνιστός πουρές μελιτζάνας – η βασίλισσα των λαχανικών, η μελιτζάνα, λάμπει στον θρόνο της με τέτοιες παρασκευές). Τιμήσαμε το φιλέτο τού ιβηρικού χοίρου, πεντανόστιμο και καλοψημένο, απολαμβάνοντάς το με τις τέσσερις διαφορετικές σος που το συνόδευαν (εννοείται ότι αξιοποιήσαμε ώς και την τελευταία μπουκίτσα τής φρεσκοψημένης μπαγκέτας για «βουτιές» στη σάλτσα των μοσχαρίσιων μάγουλων με τα νιόκι και στις διάφορες σος). Δροσιστική, ολόφρεσκη και αναζωογονητική αποκάλυψη, η σαλάτα ταμπουλέ (τη συνιστώ ανεπιφύλακτα). Όσο για τη σοκολατόπιτα που μας προσφέρθηκε ως επιδόρπιο; Ό,τι και να γράψω είναι λίγο – πρέπει να τη δοκιμάσετε, για να καταλάβετε τι εννοώ.

Το διά ταύτα

Το φαγητό τού «Brizola» δεν θα εκπλήξει όσους γνωρίζουν ήδη την κουζίνα του – πρόκειται για την αποθέωση της ποιότητας και της μαεστρίας στο ψήσιμο.

Αυτό που θα εκπλήξει είναι η λεπτομέρεια και η εμμονή στην ποιότητα, με την οποία σχεδιάστηκε η νέα υπηρεσία «steak limo service». Πρελούδιο αυτής τής έξοχης συμφωνίας είναι η έγκαιρη και συνεπής παράδοση (πρώτη φορά είδαμε παραγγελία να μεταφέρεται με ταξί). Στη δεύτερη πράξη πρωταγωνιστεί ο σεβασμός με τον οποίον η παραγγελία φτάνει στην πόρτα μας – ένα πραγματικό δώρο στην εμφάνιση, εντυπωσιακό και προσεγμένο, το οποίο δεν απογοητεύει όταν το ανοίγεις (είναι ολοφάνερο ότι οι άνθρωποι του εστιατορίου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε το φαγητό μας να φτάσει στο τραπέζι μας σχεδόν σαν να το απολαμβάναμε στο ίδιο το resto). Το ποίημα ολοκληρώνεται με μια πανδαισία γεύσεων που συναρπάζουν τον ουρανίσκο μας – ακριβώς ό,τι περιμένουμε από το «Brizola». Τίποτα λιγότερο.

Μας ενθουσίασε η ιδέα, αλλά και η εφαρμογή της. Ένα από τα εστιατόρια – «άγκυρες» στη Θεσσαλονίκη, αφού κέρδισε το στοίχημα της ποιότητας, επιχειρεί το επόμενο βήμα (εξαιτίας και του lockdown, χωρίς ωστόσο αυτή η εξαιρετική υπηρεσία να έχει ημερομηνία λήξης την άρση τής απαγόρευσης κυκλοφορίας): να φέρει τις premium υπηρεσίες του στο σπίτι μας, με μια ιδέα πραγματικά καινούργια και πραγματικά premium. Να μας δείξει ότι το delivery στο σπίτι δεν χρειάζεται να είναι πρόχειρο, ότι μπορεί να φέρνει την απόλαυση τού fine dining στον δικό μας χώρο.

Και τα καταφέρνει έξοχα…

Μενού διά χειρός τού σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση

Ο Παναγιώτης Δεληθανάσης είναι σεφ και συνιδιοκτήτης τού εστιατορίου «Ρίζες» στη Νικήτη Χαλκιδικής. Δραστηριοποιείται στον χώρο τής γαστρονομίας από το 1999 και έχει συνεργαστεί με κορυφαία ξενοδοχεία, με σημαντικά εστιατόρια, αλλά και ως private chef. Από το 2014 συνεργάζεται με το CWC, όπου διδάσκει τη μαγειρική τέχνη και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη σχόλη τού Alain Ducasse στο Παρίσι και έχει κάνει stage στο βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin «Galvin La Chappelle», στο Λονδίνο.

INFO: Για την υπηρεσία «Brizola steak limo service» μπορείτε να καλείτε στο Τ. 2310-532.800. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από Πέμπτη έως Σάββατο μεταξύ 14:00-22:00 και κάθε Κυριακή από 13:00-16:00. Περιλαμβάνει παράδοση σε όλη τη Θεσσαλονίκη με συνεργαζόμενη εταιρεία ταξί, ενώ για take away από το «Brizola» (Νικολάου Μάντζαρου 18 και Κώττα Ρούλια 2, Θεσσαλονίκη) προσφέρεται έκπτωση 15% στις τιμές καταλόγου. Δείτε το μενού στη διεύθυνση https://bit.ly/382sfHs

 


 

Ειδικά μενού για τις γιορτές

Ο σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης και η ομάδα τού «Brizola» έχουν ετοιμάσει για εμάς ειδικά εορταστικά μενού. Τα μενού αυτά μπορούμε να προπαραγγείλουμε στο 2310-532.800 ώς τις 22/12 το βράδυ, για τα μενού των Χριστουγέννων, και ώς τις 29/12 το βράδυ, για τα μενού τής Πρωτοχρονιάς.

Τι περιλαμβάνουν; Διαβάστε και κάντε όρεξη:

Μενού 2 ατόμων για την παραμονή
των Χριστουγέννων

Σούπα

Βελουτέ κάστανο με παλαιωμένο βαλσάμικο και φρέσκια κρέμα.

Ορεκτικό

Σεβίτσε λαβράκι με πούδρα αβγοτάραχο, σχινόπρασο, τσίλι και lime.

Σαλάτα

Ανάμεικτα φύλλα λαχανικών με ψητά κυδώνια, cranberries και κινόα.

Κυρίως πιάτο

Πικάνια Argentinian style bbq.
Pure Angus Αυστραλίας, 150 ημέρες grain feed.

ή

Φιλέτο από Secreto ιβηρικού χοίρου εκτροφής με βελανίδια, συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσες: jus από μοσχαρίσια ουρά και chimichurri.

Επιδόρπιο

Πανακότα με σάλτσα φρούτα τού δάσους.

€80/2 άτομα

 


Μενού 2 ατόμων
για ανήμερα των Χριστουγέννων

Σούπα

Βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με βαντουβάν και gorgonzola.

Ορεκτικό

Λαχανοντολμάδες με γαρίδες, ατζέμ κους κους και αβγολέμονο αρωματισμένο με λουίζα και yuzu.

Σαλάτα

Ανάμεικτα φύλλα λαχανικών με κάστανο, ρόδι, ψητό γκουανσιάλε και παλαιωμένη gouda.

Κυρίως πιάτο

Κοπανάκι γαλοπούλας κονφί.
Ριζότο με την παραδοσιακή γέμιση.

ή

Φλαπ (bavette) Pure Angus Αυστραλίας, 150 ημέρες grain feed, πουρές πατάτας, μανιτάρια porcini και λάδι τρούφας.

Επιδόρπιο

Γαλακτομπούρεκο από τον pastry chef Ζοζέφ Αζζάμ.

€80/2 άτομα

 


Μενού 4 ατόμων
για ανήμερα των Χριστουγέννων

Σούπα

Βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με βαντουβάν και gorgonzola.

Ορεκτικό

Λαχανοντολμάδες με γαρίδες, ατζέμ κους κους και αβγολέμονο αρωματισμένο με λουίζα και yuzu.

Σαλάτα

Ανάμεικτα φύλλα λαχανικών με κάστανο, ρόδι, ψητό γκουανσιάλε και παλαιωμένη gouda.

Κυρίως πιάτο (για 4 άτομα)

Ψητή γεμιστή γαλοπούλα γλασσαρισμένη με μέλι καστανιάς και λεβάντα.
Γέμιση με κάστανα, cranberries, κιμά από black Angus και καπνιστή πανσέτα.
Σάλτσα Glühwein.

Επιδόρπιο

Γαλακτομπούρεκο από τον pastry chef Ζοζέφ Αζζάμ.

€110/4 άτομα

 


 

Μενού 2 ατόμων για την παραμονή
τής Πρωτοχρονιάς

Σούπα

Βελουτέ κάστανο με παλαιωμένο βαλσάμικο και φρέσκια κρέμα.

Ορεκτικό

Πατέ από φρέσκο φουά γκρα και συκωτάκια πουλιών με γλυκό σύκο και αγγουράκι τουρσί.

Σαλάτα

Iceberg με λόλο πράσινο και λόλο κόκκινο, κυδωνόπαστο, blue cheese και vinaigrette φραμπουάζ.

Κυρίως πιάτο

Φιλέτο πάπιας με πουρέ από παστινάκι και σάλτσα ροδιού αρωματισμένη με κάρδαμο.

ή

Rib-eye Black Angus USA Prime, πουρές πατάτας, μανιτάρια porcini και λάδι τρούφας.

Επιδόρπιο

Σοκολατόπιτα με τσάτνεϊ κουμ κουάτ.

€87/2 άτομα

 


 

Μενού 2 ατόμων για ανήμερα τής Πρωτοχρονιάς

Σούπα

Βελουτέ σελινόριζας με πράσινο μήλο και φρέσκια τρούφα.

Ορεκτικό

Tataki σολομού με κρέμα αγριοράπανο, φύκια wakame και μπρικ.

Σαλάτα

Ανάμεικτα φύλλα λαχανικών με ψητό παντζάρι, γαλλικό κατσικίσιο κορμό, πράσινο μήλο και καπνιστά αμύγδαλα.

Κυρίως πιάτο

Rib-eye Black Angus USA Prime, πατάτες ντοφινουάζ.

ή

Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι στο tajin με αράβικο κους κους και αποξηραμένα φρούτα.

Επιδόρπιο

Μιλφέιγ με καραμελωμένα φύλλα και κρέμα αρωματισμένη με μανταρίνι.

€83/2 άτομα

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες