Αρχική FOOD Resto «Σέμπρικο»: αξία σταθερή στον χρόνο

«Σέμπρικο»: αξία σταθερή στον χρόνο

Το resto στην προς δυσμάς απόληξη της οδού Φράγκων ήταν η πρώτη επιλογή μας μετά την καραντίνα – και δεν μας απογοήτευσε.

- Advertisment -

Είναι η πρώτη εβδομάδα μετά την άρση απαγόρευσης της λειτουργίας των εστιατορίων και, όπως ίσως φαντάζεστε, ένα είναι το ερώτημα (με μια σειρά από υποερωτήματα) που βασανίζει το μυαλό μου: σε ποιο εστιατόριο να πάω, όπου α) θα αισθάνομαι ασφάλεια σχετικά με τα του κορωνοϊού, β) θα απολαύσω γευστικότατο φαγητό, γ) οι τιμές θα είναι καλές και δ) θα προσφέρεται ως επιλογή για να καθίσουμε ένας όμορφος εξωτερικός χώρος;

Ομολογώ ότι δεν δυσκολεύτηκα πολύ να αποφασίσω. Το μυαλό μου πήγε αμέσως στο «Σέμπρικο». Κι αυτό επειδή γνώριζα καλά ότι, τουλάχιστον μέχρι και πριν από την καραντίνα, το συγκεκριμένο εστιατόριο φρόντιζε να προσφέρει νόστιμα πιάτα σε καλές τιμές, με έναν ωραίο και άνετο εξωτερικό χώρο, όπου η χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων δεν σου δημιουργεί αίσθημα συνωστισμού. Να ισχύουν όλα αυτά άραγε και τώρα; Δεν έμενε παρά να το διαπιστώσω από κοντά.

Η επίσκεψη

Κυριακή μεσημέρι και τα τραπέζια ήταν σχεδόν γεμάτα. Ευτυχώς, είχα προνοήσει να κάνω κράτηση τρεις ημέρες νωρίτερα, αλλιώς θα έπρεπε να περιμένω στην ουρά μαζί με άλλες παρέες που βρίσκονταν ήδη σε αναμονή. Αν εξαιρέσεις τους σερβιτόρους (που νιώθω ότι πολύ ταλαιπωρούνται φορώντας τις μάσκες…), το σκηνικό είναι απολύτως γνώριμο, στο φαρδύ πεζοδρόμιο με θέα το βυζαντινό τείχος.

Ας περάσουμε όμως στο «διά ταύτα»: το μενού περιλαμβάνει χίλια δυο καλούδια – από τυριά και αλλαντικά μέχρι μεζέδες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα. Αφού μελετήσαμε την κάρτα ενδελεχώς, αποφασίσαμε να παραγγείλουμε πατάτες οφτές με ξινοτύρι, παστουρμαδοπιτάκι με γιαούρτι και γλυκό τού κουταλιού κυδώνι, ντοματοσαλάτα Καλύμνου με ψητή μελιτζάνα, αγγουράκι, κάπαρη, παξιμάδι, ελιές και ξινοτύρι, σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια στη σχάρα με μουστάρδα μούστου και λάδι τρούφας και φιλέτο κοτόπουλο με εστραγκόν, πουρέ γλυκοπατάτας και μαρμελάδα μπέικον.

Όλα τα πιάτα ήταν ομολογουμένως γευστικά, αυτά όμως που κέρδισαν την ψυχή και το μυαλό μας ήταν το παστουρμαδοπιτάκι, η σπαλομπριζόλα (τέλεια ψημένη) και το φιλέτο κοτόπουλο. Στα «συν» τού μαγαζιού, το σοκολατένιο γλύκισμα που φέρνουν στο τέλος με τον λογαριασμό.

Ευτυχώς, παρά τις αντιξοότητες και τις δύσκολες συγκυρίες, ορισμένες αξίες εξακολουθούν να παραμένουν σταθερές στο πέρασμα του χρόνου. Στον γαστρονομικό χάρτη τής πόλης, το «Σέμπρικο» φαίνεται να είναι μία από αυτές.

INFO: «Σέμπρικο», Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη. Τ. 2310-557.513. W: https://bit.ly/2YaC54V

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες