fbpx
Αρχική FOOD Συνταγές Η τέλεια μαγειρίτσα τού Άκη Πετρετζίκη

Η τέλεια μαγειρίτσα τού Άκη Πετρετζίκη

Ο αγαπημένος σεφ «απογειώνει» την αγαπημένη πασχαλινή σούπα. Διαβάστε και δείτε βήμα βήμα πώς θα φτιάξετε κι εσείς τη μαγειρίτσα που θα λατρέψουν οι αγαπημένοι σας.

- Advertisment -

Υλικά

1 κιλό συκωταριά αρνίσια ~ 2 φέτες λεμόνι ~ 2 φύλλα δάφνης ~ Αλάτι ~ 10-15 κόκκοι πιπεριού ~ 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο ~ 1 κρεμμύδι ~ 1 σκελίδα σκόρδο ~ 2 κλωναράκια δεντρολίβανο ~ 50 γρ. κρασί λευκό ~ 1 κύβος κότας ~ 1 1/2 λίτρο νερό ~ 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ~ 1 μαρούλι ~ 1/4 ματσάκι άνηθο ~ 100 γρ. ρύζι γλασέ.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ:
Ξύσμα από 2 λεμόνια ~ Χυμός από 2 λεμόνια ~ 2 αβγά ~ Αλάτι ~ Πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
1 κ.σ. άνηθος ~ 1 κ.γ. ελαιόλαδο ~ Πιπέρι ~ Φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

Εκτέλεση

01

Τοποθετούμε την κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει. Βάζουμε μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό.

02

Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το δεντρολίβανο.

03

Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.

04

Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια και 1 κ.σ. από τον άνηθο τα κρατάμε στην άκρη.

05

Προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.

06

Για το αβγολέμονο, σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Βάζουμε αργά 5-6 κουτάλες τής σούπας από τον ζωμό τής μαγειρίτσας και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

07

Προσθέτουμε τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

08

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, άνηθο, φέτες από λεμόνι και πιπέρι.

Δείτε τον Άκη να μαγειρεύει αυτήν τη θεϊκή μαγειρίτσα εδώ:

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες