Food styling, φωτογραφίες, κείμενο: WWW.MAJERIKO.GR – ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑΛΙΔΟΥ.
Δεκέμβριος. Το σπίτι «ντύθηκε» τα καλά του. Το δέντρο πήρε τη θέση του. Τα λαμπιόνια άναψαν και φώτισαν χαρούμενα. Η κουζίνα «πήρε φωτιά» και γέμισε μυρωδιές. Το τραπέζι στολίστηκε με πιατέλες και βάζα με γλυκά.
Σε αυτήν τη γιορτινή εξτραβαγκάντσα, οι κουραμπιέδες έχουν όχι απλώς λόγο ύπαρξης, αλλά και την πρωτιά. Φαντάζουν σαν χιονισμένο βουνό μέσα στην πιατέλα. Βλέποντάς τους, μου ήρθε ξαφνικά η ιδέα να «καταστρέψω» μερικούς…
Υλικά
2 κούπες κρέμα γάλακτος (από το ψυγείο) | 1/2 κούπας ζάχαρη | 1/4 κούπας χυμό λεμονιού | 8 κουραμπιέδες | Αμύγδαλα (ψημένα) | Άχνη ζάχαρη (για «χιόνισμα»).
Εκτέλεση
- Σε μέτρια φωτιά βράζω για 6 λεπτά την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν αρχίζει και φουσκώνει, προσθέτω τον χυμό λεμονιού και αφήνω να βράσει για άλλα 2 λεπτά – και είναι έτοιμη.
- Αφού κρυώσει πρώτα, την αδειάζω σε ένα σκεύος και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Θρυμματίζω τους κουραμπιέδες (σε μεγάλα κομμάτια) και μοιράζω σε τέσσερα βαζάκια ή ποτήρια.
- Προσθέτω 2-3 κουταλιές από την κρέμα γάλακτος, προσπαθώντας να καλύψω τους κουραμπιέδες. Σερβίρω με τα ψημένα αμύγδαλα, «χιονισμένα» με άχνη.
Οι κουραμπιέδες έγιναν για να «καταστρέφουν». Αλλά και για να «καταστρέφονται»…