Πρωταγωνιστής στην έθνικ γαστρονομική σκηνή τής πόλης το «Asian House», με δύο μαγαζιά για τους λάτρεις τής ασιατικής κουζίνας. Στο πρώτο –από χρονικής άποψης– μαγαζί, στην περιοχή του «Ποσειδωνίου» (στις «Πεταλούδες» για τους παλιούς), το «Asian House» έχει μιαν αυλή με θέα τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Πρότασή μας είναι να πάτε στη μαγική ώρα τού ηλιοβασιλέματος και να δοκιμάσετε τα γουόν τον, ένα χρυσαφένιο τηγανητό πουγκί με λεπτό φύλλο, γέμιση τυριού και δύο προτάσεις για dip sause (μία γλυκόξινη και μία πιο πικάντικη, ταιριαστές και οι δυο). Το καταλληλότερο συνοδευτικό μπίρας.
Ένα σχετικά καινούργιο πιάτο είναι και τα μπάο μπαν με πανσέτα, ένα είδος αφράτου ψωμιού ασιατικής προέλευσης στον ατμό με γέμιση μαριναρισμένη πανσέτα, συνοδευόμενο από σος με ξηρούς καρπούς. Είναι μια πρόταση για κάποιον που θέλει μια διαφορετική και πρωτότυπη πρόταση. Wok this way.