Με καταγωγή από τον Πόντο (έναν τόπο που έδωσε αρκετά μαθήματα γαστρονομίας), η οικογένεια Παπαδόπουλου μετεγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη, όπου το 1948 αποφασίζει να ανοίξει την πρώτη της επιχείρηση, με αντικείμενο το πατροπαράδοτο ανατολίτικο λουκούμι. Η συνταγή, η οποία χρονολογείται στο 1300 μ.Χ., έφτασε στην οικογένεια όταν ο Σταύρος Παπαδόπουλος, τρείς γενιές νωρίτερα, επέστρεψε μετά τον διωγμό του στην ιδιαίτερή του πατρίδα, με την τέχνη να βρίσκεται σήμερα στα χέρια του κ. Γιώργου – και, όπως φαίνεται, έπεται συνέχεια… Το 2001 η επιχείρηση επανασυστήθηκε στο κοινό της, μεταφερόμενη σε έναν νέο, ανανεωμένο χώρο (στην Ίωνος Δραγούμη 49), όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Λουκούμια «Παπαδόπουλος»: ένας κόσμος γλύκας
Κείμενο: Citymag Newsroom
Με παράδοση στον χώρο από το 1948, τα λουκούμια «Παπαδόπουλος» καταλαμβάνουν επάξια μία από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο