Αρχική FOOD Θέματα Brunch: μεταξύ πρωινού και γεύματος…

Brunch: μεταξύ πρωινού και γεύματος…

Παρότι ο όρος «brunch» χρησιμοποιείται εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, οι μόνοι Έλληνες που μέχρι και πριν από μία δεκαετία είχαν την ευκαιρία να τον χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους ήταν εκείνοι που ταξίδευαν ή ζούσαν στη Βρετανία ή στις ΗΠΑ, αλλά και όσοι σπούδαζαν μαγειρική ή εργάζονταν σε μεγάλα ξενοδοχεία τής χώρας με επισκέπτες από τις προαναφερθείσες χώρες. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η γευστική «τρέλα» τού brunch κατέστη mainstream απόλαυση και για τους Θεσσαλονικείς.

- Advertisment -

Η λέξη «brunch» προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων «breakfast» και «lunch». Όλοι μας ξυπνήσαμε κάποια Κυριακή γύρω στις 11, αναζητώντας πραγματικό φαγητό (και όχι ακόμη μία μερίδα μπουγάτσα με κακάο), που να είναι γευστικό και ποιοτικό. «Το brunch αποτελεί μια συνήθεια που έχει αγαπηθεί παγκοσμίως εδώ και αρκετά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχει μπει και στην ελληνική πραγματικότητα. Θέλοντας να είμαστε up to date, έχουμε επιλέξει να προσφέρουμε στο κοινό μας δημιουργικές και νόστιμες επιλογές, βασισμένες σε εποχιακά και τοπικά υλικά, μοντέρνες εκδοχές παραδοσιακών πιάτων, αναδεικνύοντας τα υλικά που τα συνθέτουν» εξηγεί, μιλώντας στη «Citymag», ο Στάθης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του «Classico Bistro Moderne» (Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Τ. 2310-421.699).

Οι γεύσεις που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα brunch είναι κυριολεκτικά αμέτρητες – τις περισσότερες φορές εξαρτώνται και από τη χώρα όπου θα το απολαύσεις. Σε ένα τυπικό αμερικανικό brunch, για παράδειγμα, θα βρεις τηγανητά αβγά, μπόλικο μπέικον, χυμό, καφέ και μια πιατέλα με φρούτα. Η Θεσσαλονίκη, ως αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα της ελληνικής γεύσης, έχει αναγάγει το brunch σε τέχνη. Κι αυτό δεν θα το διαπιστώσει κάποιος απλώς δοκιμάζοντας ένα πιάτο, αλλά συνδυάζοντάς το και με ένα εξαιρετικό κρασί: «Αγαπημένη συνήθεια είναι να συνδυάζεται το brunch με τον πρωινό καφέ ή με κάποιον χυμό. Εμείς πηγαίνουμε ένα βήμα παρακάτω και προτείνουμε τον συνδυασμό του με ένα ποτήρι αφρώδους οίνου, επιλογή τού sommelier τού καταστήματος, ‘ταξιδεύοντας’ σε μεγαλουπόλεις τού εξωτερικού, όπου brunch και φυσαλίδα πάνε μαζί» σημειώνει ο κ.Παπαδόπουλος.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες