Η λέξη «brunch» προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων «breakfast» και «lunch». Όλοι μας ξυπνήσαμε κάποια Κυριακή γύρω στις 11, αναζητώντας πραγματικό φαγητό (και όχι ακόμη μία μερίδα μπουγάτσα με κακάο), που να είναι γευστικό και ποιοτικό. «Το brunch αποτελεί μια συνήθεια που έχει αγαπηθεί παγκοσμίως εδώ και αρκετά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχει μπει και στην ελληνική πραγματικότητα. Θέλοντας να είμαστε up to date, έχουμε επιλέξει να προσφέρουμε στο κοινό μας δημιουργικές και νόστιμες επιλογές, βασισμένες σε εποχιακά και τοπικά υλικά, μοντέρνες εκδοχές παραδοσιακών πιάτων, αναδεικνύοντας τα υλικά που τα συνθέτουν» εξηγεί, μιλώντας στη «Citymag», ο Στάθης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του «Classico Bistro Moderne» (Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Τ. 2310-421.699).
Οι γεύσεις που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα brunch είναι κυριολεκτικά αμέτρητες – τις περισσότερες φορές εξαρτώνται και από τη χώρα όπου θα το απολαύσεις. Σε ένα τυπικό αμερικανικό brunch, για παράδειγμα, θα βρεις τηγανητά αβγά, μπόλικο μπέικον, χυμό, καφέ και μια πιατέλα με φρούτα. Η Θεσσαλονίκη, ως αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα της ελληνικής γεύσης, έχει αναγάγει το brunch σε τέχνη. Κι αυτό δεν θα το διαπιστώσει κάποιος απλώς δοκιμάζοντας ένα πιάτο, αλλά συνδυάζοντάς το και με ένα εξαιρετικό κρασί: «Αγαπημένη συνήθεια είναι να συνδυάζεται το brunch με τον πρωινό καφέ ή με κάποιον χυμό. Εμείς πηγαίνουμε ένα βήμα παρακάτω και προτείνουμε τον συνδυασμό του με ένα ποτήρι αφρώδους οίνου, επιλογή τού sommelier τού καταστήματος, ‘ταξιδεύοντας’ σε μεγαλουπόλεις τού εξωτερικού, όπου brunch και φυσαλίδα πάνε μαζί» σημειώνει ο κ.Παπαδόπουλος.