fbpx
ΑρχικήFOODΘέματαΕδώ Καβάλα: Μια οικογένεια με ρίζες στην Καππαδοκία παράγει έναν πολύ ιδιαίτερο...

Εδώ Καβάλα: Μια οικογένεια με ρίζες στην Καππαδοκία παράγει έναν πολύ ιδιαίτερο παστουρμά (και πολλές ακόμη κρεατονοστιμιές) στη Νέα Καρβάλη

Είναι πάντοτε όμορφο όταν βλέπεις νέους ανθρώπους να παίρνουν τη σκυτάλη από το χθες, για να δημιουργήσουν με τη ματιά στο αύριο. Κάτι σαν αυτό, δηλαδή, που επιχειρεί η εταιρεία Ατλαμάζογλου, μια 100% ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον κλάδο των αλλαντικών το 2017, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

- Advertisment -

Η ενασχόληση με την αλλαντοποιία δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία… Με την ανταλλαγή των πληθυσμών, το 1924, οι πρόγονοι της σημερινής οικογένειας Ατλαμάζογλου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη, στην Καρβάλη της Καππαδοκίας, για να βρουν μια νέα πατρίδα στη Νέα Καρβάλη, 10 χιλιόμετρα από την Καβάλα, όπου ασχολήθηκαν ώς το 1985 με την εκτροφή βοοειδών.

Σήμερα πια, η νέα γενιά της οικογένειας, χρησιμοποιώντας τις αυθεντικές συνταγές του παππού Ανέστη, παράγει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της επιχείρησης (με απόλυτη τήρηση των αυστηρότερων διεθνών όρων υγιεινής και με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό) μια σειρά από προϊόντα από νωπά κρέατα άριστης ποιότητας, σε μικρές, επαναλαμβανόμενες ποσότητες. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά κρέας, μαγειρικό αλάτι και μπαχαρικά, χωρίς οποιαδήποτε προσθήκη χρωστικών, βελτιωτικών ή συντηρητικών ουσιών. Ειδικά για τον παστουρμά χρησιμοποιείται τσιμένι (το παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών με το οποίο επαλείφεται το δημοφιλές αλλαντικό) που φτιάχνεται με τη μυστική συνταγή της οικογένειας Ατλαμάζογλου – μια συνταγή που ξεκίνησε από τον προπάππου Απόστολο, πέρασε στον παππού Ανέστη και από εκείνον στις μητέρες της νέας γενιάς της οικογένειας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του; Χάρη στην επεξεργασία του κρέατος και την ιδιαίτερη συνταγή για το τσιμένι, ο παστουρμάς Ατλαμάζογλου δεν αφήνει στο σώμα οποιαδήποτε βαριά ή δυσάρεστη μυρωδιά μετά την κατανάλωσή του.

Όλα τα προϊόντα της αλλαντοποιίας Ατλαμάζογλου έχουν σύντομη διάρκεια ζωής (τρεις μήνες για τα βόεια, τέσσερις μήνες για τα χοιρινά) λόγω των πρώτων υλών και του τρόπου παραγωγής τους, ενώ η μέθοδος ψυχρής επεξεργασίας που χρησιμοποιείται απαιτεί μεγαλύτερη χρονική διάρκεια για τη φυσική ωρίμανση των προϊόντων.

Info: Ατλαμάζογλου Exclusive Meat Delights, Νέα Καρβάλη Καβάλας. Τ. 251 031 6565, 697 186 9768. Ε. info@atlamazoglou.gr. Στο ίντερνετ: https://atlamazoglou.gr. Στο Facebook: atlamazogloufoods. Ακολουθήστε στο Instagram, εδώ: https://www.instagram.com/atlamazogloufoods
Φωτογραφία: Ατλαμάζογλου.
Φωτογραφία: Ατλαμάζογλου.
Φωτογραφία: Ατλαμάζογλου.
Φωτογραφία: Ατλαμάζογλου.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες