Αρχική FOOD Θέματα Mamma mia, che bella cucina!

Mamma mia, che bella cucina!

Κάποτε ήταν νοστιμιά σχεδόν «εξωτική». Για να απολαύσεις πιάτα τής ιταλικής κουζίνας έπρεπε είτε να ταξιδέψεις στη γειτονική χώρα είτε να έχεις κάποιον φίλο που πέρασε χρόνια εκεί (κατά κανόνα, ως φοιτητής), ο οποίος είχε αποκτήσει εξοικείωση με την cucina italiana επαρκή, ώστε να ετοιμάσει μια πάστα, μια πίτσα, άντε κι ένα ριζότο.

- Advertisment -

Στην πορεία τού χρόνου αυτό άλλαξε, καθώς ολοένα και περισσότερα εστιατόρια που ομνύουν στη γαστρονομική παράδοση της γείτονος άρχισαν να ανοίγουν στη χώρα μας – και στη Θεσσαλονίκη, εν προκειμένω. Ορεκτικά που προκαλούν ακατάσχετη σιελόρροια, όπως τα involtini di melanzana, οι crespelle di verdure και τα trance di lassagne al salmone, πίτσες με ζύμη κριτσανάτη, μοσχοβολιστή και λαχταριστή και υπέροχα toppings με εξωτικά ονόματα, παρασκευές με ζυμαρικά περίτεχνες και εκλεπτυσμένες, που προϋποθέτουν μαγειρική virtuosité και γεννούν νέους εθισμούς για τη γευστική μας παλέτα (όπως τα fusilli alla vodka, τα fusilli alla putanesca, τα λατρεμένα casarecce pasticciata, τα casarecce alla norma ή οι pappardelle pancetta e Chianti) έπαψαν να αποτελούν άγνωστες λέξεις. Ακριβώς το αντίθετο: έγιναν αγαπημένες απολαύσεις που ολοένα και περισσότεροι Θεσσαλονικείς (και όχι μόνο) προτιμούν μεσημέρι και βράδυ, είτε πρόκειται για ένα χαλαρό γεύμα είτε για ένα δείπνο, στο οποίο πρέπει να γοητεύσουμε τον επαγγελματικό μας συνεργάτη ή το μελλοντικό έτερόν μας ήμισυ.

Ο Αλέξανδρος Πεταλίδης, ιδιοκτήτης τού «Da Leonardo Cucina Italiana».

«Δεν είναι τυχαίο που η ιταλική κουζίνα έχει αγαπηθεί σε αυτόν τον βαθμό από τον Έλληνα» σημειώνει, μιλώντας στη «Citymag», ο Αλέξανδρος Πεταλίδης, ιδιοκτήτης τού «Da Leonardo Cucina Italiana», ενός από τα δημοφιλέστερα resto με ιταλική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη σήμερα, στην Πυλαία (Φιλίππου 50, Τ. 2310-323.377). «Τα ιταλικά πιάτα είναι ο ορισμός τού comfort food: υλικά γνώριμα, οικεία και γευστικότατα, που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη για παρασκευές που γαληνεύουν την ψυχή και το στομάχι. Πιάτα εκλεπτυσμένα, χωρίς να δημιουργούν όμως αμηχανία ή συστολή, ικανά να πρωταγωνιστήσουν εξίσου θεαματικά στις χαλαρές ή στις επίσημες στιγμές μας. Δεν είναι τυχαίο ότι αγαπήθηκαν τόσο από τον Έλληνα. Αυτή η κουζίνα είναι, δυνητικά, δική μας κουζίνα».

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες