fbpx
ΑρχικήFOODΘέματαΜπάο μπανς: μαθαίνουμε τα μυστικά τού ψωμιού που θυμίζει σύννεφο

Μπάο μπανς: μαθαίνουμε τα μυστικά τού ψωμιού που θυμίζει σύννεφο

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο με τον σεφ Βασίλη Σπόρο, έναν από τους πρώτους που εισήγαγαν το ασιατικό ψωμάκι στη χώρα μας.

- Advertisment -

Τα τελευταία χρόνια, τα μπάο μπανς έχουν μπει στον κόσμο τής γαστρονομίας στο πλαίσιο τόσο street food όσο και fine dining. Αυτά τα μικρά ψωμάκια ατμού με την ασύγκριτη υφή γεμίζονται με διαφορετικές γεμίσεις ανάλογα με την περίπτωση, συχνά μάλιστα σερβίρονται ακόμη και ως επιδόρπιο.

Τα μπάο μπανς έχουν ρίζες στην Ασία – και ήταν ο σεφ Βασίλης Σπόρος που το 2013 ήταν ένας από τους πρώτους που έφεραν το «φαινόμενο μπάο» στη χώρα μας, με χειροποίητα ψωμάκια σε street food festivals. Στο επικείμενο masterclass τής CWC PRO, ο Βασίλης Σπόρος θα εντρυφήσει στη ζύμη των πολυσυζητημένων μπάο και θα μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά και τις τεχνικές για το τέλειο αποτέλεσμα. Οι σπουδαστές και οι επαγγελματίες που θα παρακολουθήσουν το άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο θα μάθουν τα πάντα για τα μπάο μέσα από 15 συνταγές.

Μοναδικές παρασκευές

Στο σεμινάριο θα ετοιμάσουμε διαφορετικές ζύμες με διαφορετικά άλευρα και θα συγκρίνουμε τις διαφορές. Μεταξύ άλλων, θα δούμε συνταγές με:

Μπάο μπανς «φωλιά»: ποια ζύμη χρησιμοποιούμε και πώς τα δημιουργούμε.

Γεμιστά μπαοζί: με ποιον τρόπο τα γεμίζουμε και τι πρέπει να προσέχουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπάο μπανς με ενεργό άνθρακα: ποια είναι η επίδραση του άνθρακα στη ζύμη και πώς θα ρυθμίσουμε τις αναλογίες.

Συνταγές για μπραντς: θα μάθουμε ποια υλικά χρησιμοποιούμε και πώς τα παρουσιάζουμε.

Μπάο ψωμάκι για μπέργκερ: πώς μπορούμε να φτιάξουμε ψωμάκι για burger style μπάο.

Χορτοφαγικά μπάο.

Deep-fried: θα τηγανίσουμε τη ζύμη μπάο σε λάδι, για να δούμε πώς αντιδρά, τι θα χρειαστεί να προσέξουμε και πώς θα τα σερβίρουμε.

Pan-fried: ετοιμάζουμε μπάο μπανς στο τηγάνι, για διάφορες χρήσεις.

Επιλογές για μενού fine dining: θα μάθουμε πώς ένα απλό υλικό μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα μενού fine dining.

Επιδόρπιο: μαθαίνουμε και παίρνουμε ιδέες για γεμίσεις και συνταγές για μπάο μπανς ως επιδόρπιο.

INFO: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους τού Cooking Workshop Consulting-CWC (Λέοντος Σοφού 18, Τ. 2310-277.280) τη ΔΕ 24.02, στις 17:00. Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 36 άτομα). Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ώρες.Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://bit.ly/31YgdLK

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες