fbpx
ΑρχικήLIFEΧώροςThe Observatory Apartments

The Observatory Apartments

Ο τέταρτος όροφος ενός κτιρίου γραφείων στα Λαδάδικα αναδιαμορφώθηκε σε δύο σύγχρονα διαμερίσματα με ανεμπόδιστη θέα στην περιοχή.

- Advertisment -
Φωτογραφίες: «Urban Soul Project»/Κίμπερλι Πάουελ.

Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα βρίσκονται στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου γραφείων στην περιοχή των Λαδάδικων, στην «καρδιά» τής Θεσσαλονίκης. Στην προηγούμενη κατάστασή του, ο όροφος ήταν χωρισμένος έτσι ώστε να εξυπηρετεί τέσσερα διαφορετικά γραφεία, τα οποία έχουν πλέον συνενωθεί από το ταλαντούχο αρχιτεκτονικό γραφείο των «Urban Soul Project», διαμορφώνοντας δύο πλήρως ανεξάρτητα και αυτόνομα διαμερίσματα.

Το μεγαλύτερο εκ των δύο, επιφάνειας 85 τετρ.μ., περιλαμβάνει έναν ενιαίο χώρο που φιλοξενεί το καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα, ενώ το διαμέρισμα συμπληρώνεται από την en-suiteκρεβατοκάμαρα (υπνοδωμάτιο και master bathroom) και από ένα WC για τους ξένους. Το μικρότερο είναι στα 35 τετρ.μ., συνδυάζοντας την κουζίνα με το καθιστικό και περιλαμβάνοντας ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο και WC.

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΣΜΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΑ.

Ο εσωτερικός χώρος αλληλεπιδρά απευθείας με το σύνθετο αστικό τοπίο τής περιοχής μέσα από τα μεγάλα παράθυρα που διατρέχουν όλο το μήκος των προσόψεων. Είναι αυτή η όσμωση με το αστικό περιβάλλον που οδήγησε στην απόφαση για τη διαμόρφωση ανοιχτών χώρων με καθαρές γραμμές, με υλικά σε ουδέτερους χρωματισμούς, που έρχονται να συμπληρώσουν τη φυσική θέα.

Όλοι οι αποθηκευτικοί χώροι έχουν εντοιχιστεί, ώστε να μη διασπούν τη συνέχεια των επιφανειών. Τα διαχωριστικά επιτρέπουν την ανεμπόδιστη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ τα φωτιστικά σώματα έχουν «κρυφτεί» στην οροφή, έτσι ώστε η τελική αίσθηση να παραμένει ενιαία, δημιουργώντας αισθήματα γαλήνης και ηρεμίας. Τα υλικά και η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιήθηκαν περιλαμβάνουν το ξύλο, το μέταλλο, τα μωσαϊκά, το μάρμαρο και τον συνθετικό γρανίτη σε αποχρώσεις τού λευκού και του μαύρου, ενώ η κουζίνα έχει στοιχεία σε πράσινο χρώμα.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες