Αρχική LONG READS Μια νέα, hi-tech πόλη «γεννιέται» στα ανατολικά τής Θεσσαλονίκης

Μια νέα, hi-tech πόλη «γεννιέται» στα ανατολικά τής Θεσσαλονίκης

Μια νέα «πόλη» υπερυψηλής τεχνολογίας 761 στρεμμάτων, με 7.000 «κατοίκους», εκατοντάδες δυναμικές επιχειρήσεις, ακόμη και τη δική της τεχνητή λίμνη(!) επιφάνειας 15.000 τετραγωνικών μέτρων, θα αρχίσει να κατασκευάζεται μέσα στην επόμενη διετία σε απόσταση αναπνοής από την Περαία. Η «Citymag» παρουσιάζει τις λεπτομέρειες του συναρπαστικού πρότζεκτ, που αναμένεται να βάλει δυναμικά τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη.

- Advertisment -

Όποιος επισκέπτεται σήμερα την περιοχή «Τσαΐρια», στα νοτιοανατολικά παράλια της Θεσσαλονίκης, στην Περαία, εκεί όπου παλαιότερα ήταν εγκατεστημένες οι κεραίες τής εκπομπής «Φωνή τής Αμερικής», πιθανότατα δεν μπορεί να φανταστεί πόσο διαφορετικό θα είναι το τοπίο, αλλά και η προοπτική του στο κοντινό μέλλον – ήδη από το 2023.

Εκεί, σε έκταση 761 στρεμμάτων, πρόκειται να δημιουργηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια το πρώτο στη χώρα μας τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς «Thess INTEC», που αναμένεται να αλλάξει άρδην την εικόνα τής περιοχής, καθώς σε πλήρη ανάπτυξη θα απασχολούνται στον χώρο 7.000 άνθρωποι, ως επί το πλείστον υψηλής εξειδίκευσης, θα έχει γίνει πλήρης ανάπλαση και θα στεγάζονται εκατοντάδες δυναμικές επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και «βραχίονες» ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Παράλληλα, στην τεχνητή λίμνη (εμβαδού 15.000 τετραγωνικών μέτρων) που προβλέπεται να δημιουργηθεί στην έκταση (και η οποία, μεταξύ άλλων, θα συγκεντρώνει προς επαναχρησιμοποίηση το βρόχινο νερό) δεν αποκλείεται να καθρεφτίζονται οι επιγραφές των κτιρίων καινοτόμων εταιρειών παγκόσμιας εμβέλειας: μετά τον Σεπτέμβριο αρχίζει ένα ιδιαίτερο «roadshow» για την ενημέρωση πολυεθνικών, ερευνητικών κέντρων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σχετικά με τις νέες δυνατότητες που διανοίγει η δημιουργία τού πάρκου, το οποίο σε χρονικό ορίζοντα εικοσαετίας, εκτιμάται ότι θα έχει συνολική συνεισφορά 11 δισ. ευρώ στην εθνική οικονομία.

Το «Thess INTEC» (στη φωτογραφία, πανοραμική απεικόνιση τού πώς θα μπορούσε να δείχνει ολοκληρωμένο το συγκρότημα) θα αναπτυχθεί στην περιοχή «Τσαΐρια», στα νοτιοανατολικά παράλια της Θεσσαλονίκης, στην Περαία, εκεί όπου παλαιότερα ήταν εγκατεστημένες οι κεραίες τής εκπομπής «Φωνή τής Αμερικής».

Τι θα έχει προχωρήσει ώς το 2023

Τα πρώτα βαρέα οχήματα αναμένεται να μπουν στην έκταση των 761 στρεμμάτων το 2022, οπότε προβλέπεται να αρχίσουν οι εργασίες δημιουργίας τού «Τhess INTEC», όπως γνωστοποιεί ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης (και συντονιστής τής πρωτοβουλίας υλοποίησης του έργου), επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης, παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμά του: «Μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ, αναμένεται να έχουμε ετοιμάσει την εταιρεία (σ.σ.: πρόκειται για την Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου – ΕΑνΕΠ) και τις διαδικασίες για τις μεταβιβάσεις δικαιώματος χρήσης. Στη συνέχεια θα συνταχθεί το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο και θα καθοριστούν οι χρήσεις γης, πώς θα πολεοδομηθεί ο χώρος κοκ., ώστε ακολούθως να πάρει άδεια ως επιχειρηματικό πάρκο», επισημαίνει ο κ. Ευθυμιάδης, προσθέτοντας ότι στόχος είναι το 2023 να έχει ολοκληρωθεί όλη η υποδομή, οι δρόμοι, τα πάρκινγκ, η λίμνη και οι χώροι πρασίνου, να έχει χτιστεί το 10% των κτιριακών εγκαταστάσεων (περί τα 20.000 τετρ.μ.) και να έχουν εγκατασταθεί περίπου 100 επιχειρήσεις και 20-30 ερευνητικά κέντρα.

«Ο χρόνος τρέχει: μια εταιρεία που θέλει να επενδύσει τώρα στην περιοχή δεν θα μας περιμένει, αν υπάρχουν εγκαταστάσεις στην Κωνσταντινούπολη ή στη Σόφια, οπότε όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα και σωστά. Στόχος είναι αυτή η πρώτη φάση να ολοκληρωθεί έναν χρόνο μετά την έναρξη των εργασιών» σημειώνει.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ 761 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟ 2022, ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΤHESS INTEC». ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 85Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΟΚ., ΩΣΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2023 ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΟΛΗ Η ΥΠΟΔΟΜΗ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ, Η ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΠΕΡΙ ΤΑ 20.000 ΤΕΤΡ.Μ.) ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ 20-30 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

Τα κριτήρια επιλογής για το «Thess INTEC»

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν την έναρξη του κατασκευαστικού τμήματος του πρότζεκτ, το 2022, όπως εκτιμά ο κ. Ευθυμιάδης, δεν αποκλείεται να έχουν προσέλθει και επενδυτές που επιθυμούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εγκαταστάσεις, καθώς τον Σεπτέμβριο αρχίζει εντατική προσπάθεια για την προσέλκυση εταιρειών, στο πλαίσιο της οποίας θα προσεγγιστούν ακόμη και επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους και παγκόσμιας επιρροής, όπως η Pfizer, η Tesla και η Google: «Αν έρθει μια εταιρεία και μας ζητήσει 10 ή 50 στρέμματα, για να δημιουργήσει εντός τού πάρκου, με δικά της έξοδα, ένα ερευνητικό κέντρο, για παράδειγμα, τότε η πρόταση θα αξιολογείται με αυστηρά κριτήρια ως προς την αριστεία, τις συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας κτλ. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα δίδονται οι εγκρίσεις» εξηγεί.

Σημειωτέον ότι το 10% της χρηματοδότησης του πάρκου θα προέλθει από ιδιωτικά, μη κερδοσκοπικά κεφάλαια και ευρωπαϊκούς πόρους και αφορά την πρώτη φάση ανάπτυξης της απαραίτητης υποδομής. Το υπόλοιπο 90% θα προέλθει αποκλειστικά από ιδιωτικά κεφάλαια που θέλουν να εγκατασταθούν στο «Thess INTEC».

Ήδη, έχει καταγραφεί εγγράφως το ενδιαφέρον 70 επιχειρήσεων και 17 ερευνητικών εργαστηρίων για εγκατάσταση στο «Thess INTEC», ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το Texas University, από τη Βαρκελώνη και από την Καρλσρούη, αλλά και από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στον χώρο αναμένεται να δημιουργηθεί και συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 500 θέσεων.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν την έναρξη του κατασκευαστικού τμήματος του πρότζεκτ, το 2022, δεν αποκλείεται να έχουν προσέλθει και επενδυτές που επιθυμούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εγκαταστάσεις, καθώς τον Σεπτέμβριο αρχίζει εντατική προσπάθεια για την προσέλκυση εταιρειών, στο πλαίσιο της οποίας θα προσεγγιστούν ακόμη και επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους και παγκόσμιας επιρροής, όπως η Pfizer, η Tesla και η Google. Ήδη, έχει καταγραφεί εγγράφως το ενδιαφέρον 70 επιχειρήσεων και 17 ερευνητικών εργαστηρίων για εγκατάσταση στο «Thess INTEC», ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το Texas University, από τη Βαρκελώνη και από την Καρλσρούη, αλλά και από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στον χώρο αναμένεται να δημιουργηθεί και συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 500 θέσεων.

Χέρι χέρι δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Κατά τον κ. Ευθυμιάδη, πέρα από το οικονομικό όφελος για την πόλη και την εθνική οικονομία, το «Thess INTEC» έρχεται να αναδείξει και τα οφέλη τής συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς «για πρώτη φορά στην Ελλάδα παραγωγικοί φορείς συνεταιρίζονται στην περίπτωση τέτοιας υποδομής». Οι φορείς θα είναι μέτοχοι και θα εισφέρουν το ποσό που τους αναλογεί, ενώ η εικόνα ως προς το ποιοι θα συμμετάσχουν εκτιμάται ότι θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε η μετοχική σύνθεση της εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Ο κ. Ευθυμιάδης εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για την ταχύτητα με την οποία ελήφθησαν οι αποφάσεις και προχώρησαν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις: «Η ρύθμιση που έγινε υπερκάλυψε τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας ως προς τον χρόνο που απαιτήθηκε, επειδή χρειάστηκε να γίνουν διαδικασίες με τέσσερα υπουργεία – και το γεγονός ότι όλο αυτό ολοκληρώθηκε σε 7-8 μήνες είναι κατόρθωμα…» επισημαίνει – και προσθέτει: «Η δημιουργία τού πάρκου θα σημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη γίνεται ένα ‘λιμάνι’ νέων τεχνολογιών, στο οποίο οι επιχειρήσεις θα μπαίνουν με συγκεκριμένα κριτήρια, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον πολύ ελκυστικό για συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων, ερευνητητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων, ελληνικών και ξένων. Ουσιαστικά δημιουργείται μια νέα μετρική για τον πήχη τού μέλλοντος στη Θεσσαλονίκη σε ό,τι αφορά τον τομέα τής τεχνολογίας».

Υπενθυμίζεται ότι το οικόπεδο παραχωρήθηκε το βράδυ τής 29ης Μαΐου 2020 από το υπουργείο Οικονομικών στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ). Μετά τη μεταβίβαση του ακινήτου στην ΑΖΚ, η διοίκησή της θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για τη σύσταση δικαιώματος επιφάνειας για 99 χρόνια υπέρ της ΕΑνΕΠ.

 


Ο ρόλος και το όραμα της ΑΖΚ

«Ο ρόλος τής Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στο ‘Thess INTEC’ είναι να διασφαλίσει ότι το έργο θα γίνει για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς για τους οποίους δόθηκε η έκταση, δηλαδή τη λειτουργία ενός τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς, αφιερωμένου στην προσέλκυση επενδύσεων».

Την εκτίμηση ότι το «Thess INTEC» μπορεί να προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στην πόλη τής Θεσσαλονίκης (γι΄ αυτό άλλωστε και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας/ΑΖΚ το στήριξε από την πρώτη στιγμή) διατυπώνει ο πρόεδρος της ΑΖΚ, δρ. Κυριάκος Λουφάκης, σημειώνοντας ότι στα τεχνολογικά πάρκα τέταρτης γενιάς συνυπάρχουν ερευνητικά εργαστήρια –δημόσια ή ιδιωτικά– και ερευνητικά εργαστήρια επιχειρήσεων. Το δυνατό στοιχείο είναι ότι αυτή η συνύπαρξη και η διαρκής ζύμωση μεταξύ τόσων ερευνητών και επιχειρηματικών στελεχών στον ίδιο χώρο δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για συνέργειες, ακόμη και διεπιστημονικού χαρακτήρα.

«Ο ρόλος τής Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στο ‘Thess INTEC’ είναι να διασφαλίσει ότι το έργο θα γίνει για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς για τους οποίους δόθηκε η έκταση, δηλαδή τη λειτουργία ενός τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς, αφιερωμένου στην προσέλκυση επενδύσεων» διευκρινίζει.

Ο δρ. Λουφάκης υπενθυμίζει ότι η δημιουργία τού «Thess INTEC» αποτέλεσε πρωτοβουλία τού Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης και του προέδρου του, Νίκου Ευθυμιάδη, στη βάση τής οποίας «σηκώθηκαν» κάποια ιδιωτικά κεφάλαια για την εκπόνηση των πρώτων μελετών και έτσι πείστηκαν οι αρμόδιοι φορείς για τα οφέλη από την ίδρυση και λειτουργία του. Η διαδικασία για τη μεταφορά τού ακινήτου στην ΑΖΚ άρχισε πριν από ενάμιση χρόνο και επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες, χάρη στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στήριξε το έργο και έδωσε ώθηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Σημαντική ήταν και η συμβολή τού υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης).

«Για την Αλεξάνδρεια Ζώνης Καινοτομίας, η λειτουργία τού ‘Thess INTEC’ είναι πλήρως εναρμονισμένη με το όραμά της για την ελαχιστοποίηση (ή και αναστροφή) τού brain drain» εξηγεί ο δρ. Λουφάκης. «Για να ανασχεθεί το brain drain χρειάζονται ενέργειες προς δύο κατευθύνσεις: η πρώτη είναι η προσέλκυση επενδύσεων, ελληνικών και ξένων, στην έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία – και το ‘Thess INTEC’ κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Η δεύτερη είναι η ενθάρρυνση της καινοτόμου νεανικής επιχειρηματικότητας, την οποία η ΑΖΚ ανέκαθεν στηρίζει, μεταξύ άλλων εισφέροντας στο οικοσύστημα ‘ΟΚ!Thess’, το οποίο αποτελεί μετεξέλιξη του ‘Thess Inno Hub’, μιας πρωτοβουλίας τής ΑΖΚ» καταλήγει. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ 761 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ 4ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ «THESS INTEC», ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΔΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ 7.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΥΨΗΛΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ «ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ (ΕΜΒΑΔΟΥ 15.000 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ) ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ (ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΒΡΟΧΙΝΟ ΝΕΡΟ) ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ «ROADSHOW» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΟΙΓΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ, ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ 11 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες