fbpx
ΑρχικήLONG READSΣτον ρυθμό των Χριστουγέννων η Θεσσαλονίκη

Στον ρυθμό των Χριστουγέννων η Θεσσαλονίκη

Υιοθετώντας το μότο «Μαγεμένες γιορτές, Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη», η πόλη επιχειρεί το μεγάλο «restart» στη μέχρι σήμερα προσέγγιση της εορταστικής περιόδου, με σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που ευελπιστεί ότι θα τη βάλουν δυναμικά στον χριστουγεννιάτικο χάρτη τής Γηραιάς Ηπείρου. Όλα όσα θα απολαύσουμε ώς τις 6 Ιανουαρίου 2020.

- Advertisment -

«Σκοπός μας είναι εποχή τής Θεσσαλονίκης να μην είναι μόνο το φθινόπωρο με τη ΔΕΘ, τον Άγιο Δημήτριο και τα φεστιβάλ, αλλά και ο χειμώνας. Στόχος τού δήμου για τη φετινή διοργάνωση είναι οι δημότες τής πόλης και οι επισκέπτες κάθε ηλικίας να ζήσουν κάτι διαφορετικό, σε μια προσπάθεια –πέραν όλων των άλλων– να τονώσουμε την αγορά στο κέντρο τής πόλης»: με αυτόν τον τρόπο περιγράφει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τη φετινή προσέγγιση της εορταστικής περιόδου από τον κεντρικό δήμο τής πόλης.

Ήδη, ο Άγιος Βασίλης των «Μαγεμένων Γιορτών» (όπως τιτλοφορήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις) αναζητείται ανάμεσα στους πολίτες, με μια αγγελία. Παράλληλα, στόχος είναι το λογότυπο των Χριστουγέννων να γίνει κτήμα όλων, να το αγαπήσουν οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες, να κυριαρχεί στα καταστήματα και στα social media: «Θέλουμε να συμβάλουμε στο city branding. Θα δημιουργηθούν hashtags, για να κυκλοφορήσει η πόλη στο διαδίκτυο και να γίνει πιο ελκυστική και αναγνωρίσιμη» δήλωσε ο κ. Ζέρβας, ενώ, όπως είπε, το δημοτικό συμβούλιο θα τραγουδήσει τα κάλαντα και θα μοιράσει δώρα σε ευπαθείς ομάδες.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΙΟ ΕΜΦΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΣΤΙΣ 07.12, ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΝ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Η ΟΜΑΔΑ «PIANDAEMONIUM» ΜΕ 12 ΠΙΑΝΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ.

Το πρόγραμμα

Οι εκδηλώσεις (που αναμένεται να διαρκέσουν από την 1η Δεκεμβρίου 2019 ώς την 6η Ιανουαρίου 2020) θέτουν στο επίκεντρο τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια και έχουν ως σημείο αναφοράς τον άξονα της Αριστοτέλους. Η εκδήλωση που σηματοδοτεί πιο εμφατικά από κάθε άλλη την έναρξη της φετινής εορταστικής περιόδου είναι το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 07.12, με μια εντυπωσιακή γιορτή, στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν η Φιλαρμονική τού δήμου Θεσσαλονίκης, η ομάδα «Piandaemonium» με 12 πιάνα επί σκηνής, η Συμφωνική Ορχήστρα τού δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Σάκης Τανιμανίδης.

Κορυφαίο σημείο των φετινών εκδηλώσεων θα είναι η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ τής 31ης Δεκεμβρίου, με την αλλαγή του χρόνου, στην πλατεία Αριστοτέλους, η οποία θα περιλαμβάνει drums performance με τον Γιώργο Κλουντζό, συναυλία των «Fortissimo» συνοδεία τού Νίκου Βαργιαμίδη στα κρουστά και συναυλία τής Ελένης Φουρέιρα. Παρουσιαστής τής εκδήλωσης θα είναι ο Γιάννης Σερβετάς.

Σε τρεις ζώνες «σπάει» η Αριστοτέλους

Η Αριστοτέλους, όπως κάθε χρονιά, θα είναι και φέτος η «καρδιά» των εκδηλώσεων – με αντίστροφη λογική, ωστόσο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με το σχέδιο του δήμου, μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μεταφέρεται στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (ή Δικαστηρίων, όπως την ξέρουν οι περισσότεροι, πίσω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου), όπου δημιουργείται μια χριστουγεννιάτική αγορά στα πρότυπα άλλων πόλεων της Ευρώπης: «Πάμε με αέρα ευρωπαϊκό, οργανωμένα, με σχέδιο και αισθητική» λέει ο ίδιος ο δήμαρχος. «Επιλέξαμε να το σχεδιάσουμε με αυτόν τον τρόπο, ώστε να αναβαθμίσουμε την πλατεία Δικαστηρίων. Μια περιοχή που είχε προβλήματα, παρεμπόριο και οι πολίτες την απέφευγαν. Η συγκεκριμένη απόφαση, να στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Δικαστηρίων, ήταν μια πολιτική απόφαση, η οποία πάρθηκε για συγκεκριμένους λόγους. Γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το άγαλμα Βενιζέλου και θέλουμε να αλλάξει».

Ήδη, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες τού δήμου έχουν προχωρήσει σε μικροπαρεμβάσεις (όπως κλάδεμα δέντρων, επισκευές πεζόδρομου, αντικατάσταση λαμπών, επισκευές φανών κοκ.) για την αισθητική αναβάθμιση του άξονα της οδού Αριστοτέλους από την οδό Φιλίππου ώς τη λεωφόρο Νίκης, πριν από την τοποθέτηση του εορταστικού διακόσμου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «πολιτική επιλογή» την τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Δικαστηρίων, «επειδή θέλουμε να κάνουμε πράξη την πολιτική μας βούληση να έχουμε καλές χρήσεις εκεί όπου οι κακές χρήσεις δημιουργούν παραβατικότητα και εγκληματικότητα». Όπως σημείωσε, η περιοχή έχει ήδη καθαριστεί, θα φωτίζεται όπως δεν φωτιζόταν ποτέ μέχρι σήμερα και θα έχει θα έχει ασφάλεια, όχι μόνο για την εξασφάλιση των όποιων εγκαταστάσεων βρίσκονται εκεί, αλλά ακριβώς για να αισθάνονται ο πολίτης και ο επισκέπτης ασφαλείς σε μια περιοχή που είναι από τις ωραιότερες περιοχές τής Θεσσαλονίκης, κάτω από τη ρωμαϊκή αγορά, στην προοπτική τού σημαντικού μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους: «Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους φορείς», υποστήριξε ο κ. Ζέρβας. «Όλες οι υπηρεσίες τού δήμου βρίσκονται σε ‘κόκκινο συναγερμό’, ούτως ώστε να έχουμε χώρους φωτισμένους και καθαρούς, να έχουμε μιαν Αριστοτέλους η οποία πραγματικά θα πρέπει να λάμπει αυτές τις ημέρες και θα πρέπει να βάλει τη Θεσσαλονίκη στο προσκήνιο».

Σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά, ο μνημειακός άξονας τής Αριστοτέλους διαρθρώνεται κατά τη φετινή εορταστική περίοδο ως εξής:

Ζώνη Α’: πλατεία Δικαστηρίων, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Η συγκεκριμένη ζώνη, η οποία ταυτίζεται με την πλατεία Αρχαίας Αγοράς, θα είναι η «καρδιά» των φετινών Χριστουγέννων. Φέτος, για πρώτη χρονιά, στήνεται μια πλήρης χριστουγεννιάτικη αγορά με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Σύμφωνα με τον δήμο, πρόκειται για μια εστία ποιοτικής διασκέδασης που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και όχι μόνο σε οικογένειες. Η αγορά θα προσφέρει στους επισκέπτες την εμπειρία των Χριστουγέννων, τόσο με το αισθητικό στήσιμό της όσο και με τις δράσεις και τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται. Για πρώτη φορά στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς θα στηθεί η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά τής πόλης, με πρότυπο τις αγορές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα ενσωματώνει ένα θεματικό πάρκο με τον Άγιο Βασίλη για παιδιά και με δραστηριότητες και αφηγήσεις παραμυθιών. Παράλληλα, θα έχει πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για νέους.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά θα χωρίζεται σε τρία τμήματα:

01/ Στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με 39 ξύλινα σπιτάκια εμπορικού σκοπού, που θα τοποθετηθούν πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου.

02/ Στο χωριό τού Αη-Βασίλη, με έξι ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια, σε διάφορα μεγέθη, τα οποία θα φιλοξενούν χριστουγεννιάτικες παιδικές δράσεις. Οι παιδικές δράσεις θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων, και θα είναι δωρεάν. Το χωριό θα είναι ακριβώς πάνω από τη χριστουγεννιάτικη Αγορά, μεταξύ των οδών Χαλκέων και Μητροπολίτου Γενναδίου.

03/ Στο τμήμα τής διασκέδασης, όπου θα φιλοξενούνται τακτικά συναυλίες, ενώ θα υπάρχουν παγοδρόμιο, καρουσέλ, τρενάκι και, για τους έφηβους επισκέπτες, ένα ειδικά διαμορφωμένο VR Room. Το συγκεκριμένο τμήμα ενσωματώνεται στο χριστουγεννιάτικο χωριό.

Ζώνη Β’: Ο άξονας της οδού Αριστοτέλους. Η διαδρομή θα εκτείνεται από τη λεωφόρο Νίκης ώς και την Εγνατία, με στόχο ο κάτοικος ή ο επισκέπτης τής Θεσσαλονίκης να μπορεί να βιώνει συνεχώς μιαν ομοιομορφία, έναν ενθουσιασμό και έναν εντυπωσιασμό όσον αφορά τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Δημιουργούνται, στην ουσία, διάφορα ελκυστικά selfie points γλυπτών και installations, ούτως ώστε επισκέπτες και κάτοικοι να παρακινούνται να περπατήσουν όλη τη διαδρομή από ή προς τη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο διάκοσμος της ζώνης Β’ είναι ο αισθητικός «συνδετικός κρίκος» του χαρακτήρα τού άξονα της Αριστοτέλους και περιλαμβάνει:

01/ Τριγωνικές, φωτιζόμενες αψίδες διαδρομής με ύψος 5 μ. και πλάτος 5 μ.

02/ Φωτιζόμενα πλαίσια με γλυπτά, με ύψος 2,2 μ. και πλάτος 0,80 μ.

03/ Γυάλινα κουτιά με πούπουλα, φως και αέρα, με ύψος 2,5 μ. και πλάτος 0,70 μ.

04/ Φωτιζόμενες, μεταλλικές πενταγωνικές σφαίρες με διάμετρο 0,90 μ.

05/ Ένα φουτουριστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Μητροπόλεως, ανάμεσα στο «Ηλέκτρα Πάλλας» και το «Ολύμπιον».

06/ Ένα γυάλινο μουσικό κουτί (το info point στην οδό Μητροπόλεως) με κουρδιστό πιάνο στο εσωτερικό του, που θα παίζει μουσική.

07/ Μία dj booth σφαίρα με διαστάσεις 3 επί 2,5 μ., όπου θα παίζεται μουσική, σε καθημερινή βάση.

Γ ζώνη: πλατεία Αριστοτέλους. Σύμφωνα με το σχέδιο του δήμου, φέτος η πλατεία Αριστοτέλους καθίσταται χώρος συνάθροισης, συνάντησης και αλληλεπίδρασης, ένας χώρος όπου κάτοικοι και επισκέπτες τής Θεσσαλονίκης θα μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες, να έχουν διάδραση με τον διάκοσμο και να απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα. Θα έχει μόνιμο διάκοσμο τύπου stage, όπου θα ενσωματωθούν η φάτνη και το κλασσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην πλατεία Αριστοτέλους αποτελείται από φωτιζόμενους κύβους, «καθρεφτένια» δέντρα και χριστουγεννιάτικα δέντρα με λαμπάκια. Δεξιά και αριστερά θα τοποθετηθούν συνθέσεις από κύβους και τρισδιάστατα δέντρα από mirror plexiglass. Περιμετρικά όλου του σκηνικού θα τοποθετηθούν φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα με fairy lights.

Η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η «ΚΑΡΔΙΑ» ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΩΣΤΟΣΟ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (‘Η ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ), ΟΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Ο στολισμός

Ο φετινός στολισμός τής πόλης θα είναι διαφορετικός, εμπνευσμένος από πόλεις τής Ευρώπης και από τη «Γιορτή των Φώτων» της Λυών. Όσον αφορά τον διάκοσμο, κυριαρχεί το φως, με το σύγχρονο να παντρεύεται με το παραδοσιακό.

Σε ό,τι αφορά τη χριστουγεννιάτικη αγορά, πηγή έμπνευσης ήταν οι γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές τής Βιέννης, του Στρασβούργου και της Νυρεμβέργης. Όπως σημειώνουν στελέχη τού δήμου, η οργανωτική ομάδα, που δούλευε πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο από τον Ιούλιο, προσάρμοσε μετά από έρευνα τις ιδέες στα μέτρα τής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, τμήματα του στολισμού –πέραν του κλασσικού στολισμού τής πόλης, που θα εξακολουθήσει να υπάρχει– θα δοθούν στις δημοτικές κοινότητες, καθώς, όπως επισημαίνεται, «η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλος ο στολισμός αγοράστηκε μέσω χορηγιών και περιέρχεται στην κυριότητα του δήμου. Όπως επισημαίνεται, το θετικό είναι ότι είναι έτσι σχεδιασμένος, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί και σε πολλές άλλες περιστάσεις, σε άλλες γιορτές – αποκτά, δηλαδή, χαρακτήρα περιουσιακού στοιχείου τού δήμου. Όπως σημειώνουν στελέχη τής δημοτικής αρχής, «τα επόμενα χρόνια θα προστίθεται επιπλέον στολισμός, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη πολύ σύντομα να μπορεί να κοιτά στα μάτια πόλεις με παράδοση χριστουγεννιάτικου διακόσμου και εορτασμού». «Δεν θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας ούτε Λυών ούτε Βιέννη ούτε Στρασβούργο: θέλουμε να την κάνουμε αντάξια αυτών, στο πλαίσιο των εορτών», σημειώνει χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Συμμετέχει η αγορά

«Σε όλη αυτή την προσπάθεια τα εμπορικά καταστήματα έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν ενεργά» σημειώνουν στελέχη τού δήμου Θεσσαλονίκης. Ήδη, έγιναν συνεννοήσεις, ώστε εμπορικοί δρόμοι να στολιστούν με την επιμέλεια των καταστημάτων: «Βιτρίνες, πεζοδρόμια, δενδροδόχοι, αστικός εξοπλισμός, όλα –με τη φροντίδα των καταστηματαρχών– μπορούν να μετατραπούν σε στολίδια και να ενισχύσουν τον κεντρικό στολισμό. Είναι γιορτή της πόλης – όλοι συμμετέχουν» τονίζουν παράγοντες του δήμου. Και προσθέτουν: «Το project είναι φιλόδοξο, το στοίχημα μεγάλο. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα επιχειρείται μια εντυπωσιακή κίνηση αναβάθμισης της πόλης. Χωρίς δημόσιους πόρους, χωρίς να επιβαρύνεται το ταμείο τού δήμου Θεσσαλονίκης. Όλη η πόλη ενώνει τις δυνάμεις της σε μια μεγάλη συμμαχία, προς όφελός της. Αν πετύχει, αλλάζει το παράδειγμα. Αποδεικνύει στην πράξη ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί. Μπορεί με τις δικές της δυνάμεις. Μπορεί να υπερβεί άγονους διχασμούς. Μπορεί να αποτινάξει το διαρκές αίσθημα υστέρησης. Μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα, να ενισχύσει το branding, να δημιουργήσει νέες υπεραξίες. Το γεγονός ότι την προσπάθεια αυτή την έχει αγκαλιάσει όλη η πόλη, οι φορείς, οι επιχειρηματίες, τα μαγαζιά στο κέντρο, αλλά και οι δημοτικές κοινότητες σημαίνει ότι η πόλη είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα».

 


 

Το πανόραμα των εκδηλώσεων

Για τους μικρούς φίλους έχουν ετοιμαστεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, τρία θεματικά σπιτάκια για παιχνίδια και κατασκευές και περίπου 30 παραστάσεις από τα «Ανεμοσκορπίσματα», την ομάδα «Μονόκυλο», το θέατρο σκιών τού Αγάπιου Αγαπίου και θεματικές ξεναγήσεις από την ομάδα «Dot2Dot». «Η μαγιά των Χριστουγέννων», «Η χριστουγεννιάτικη μπουγάδα», «Ζητείται ξωτικό για το χριστουγεννιάτικο τσίρκο» και «Οι αλμυροί κουραμπιέδες» είναι μερικές από τις παιδικές παραστάσεις, ενώ στα θεματικά σπιτάκια περιλαμβάνονται «Το σπίτι τού Αγίου Βασίλη», «Το εργαστήριο των Μαγεμένων» και «Το εκπαιδευτήριο των ξωτικών». Ο οικοδεσπότης τού χωριού θα υποδέχεται καθημερινά τους μικρούς φίλους και θα αναγγέλλει τα δρώμενα της ημέρας.

Το άναμμα των δέντρων

Την 01.12.2019: στη Δ’ κοινότητα.

Στις 02.12.2019: στη Γ’ κοινότητα (στον πεζόδρομο της πλατείας Ρομφέη), με συμμετοχή μουσικών σχημάτων τού Ωδείου Άνω Πόλης.

Στις 03.12.2019: στην Ε’ κοινότητα (στη βίλλα Μορντώχ).

Στις 04.12.2019: στην Τριανδρία.

Στις 05.12.2019: στη Β’ κοινότητα (στην πλατεία Γαλοπούλου).

Τι θα δείτε πού

Στις 07.12.2019: η γιορτή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Αριστοτέλους θα ξεκινήσει στις 19:00, με το σάλπισμα από τις τρομπέτες, τα τρομπόνια και τα κόρνα τής Φιλαρμονικής. Θα ακολουθήσουν συναυλία με τους «Piandaemonium» (με 6 πιάνα και 12 πιανίστες), άριες από λυρικούς τραγουδιστές με τη Συμφωνική Ορχήστρα τού δήμου Θεσσαλονίκης και συναυλία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Παρουσιαστής τής βραδιάς θα είναι ο Σάκης Τανιμανίδης.

Στις 08.12.2019: άναμμα δένδρου στο χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και συναυλία με τη Josephine. Παρουσιαστής τής βραδιάς θα είναι ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Στις 09.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: «Faros Music Band» (το μουσικό σχήμα από τον «Φάρο τού Κόσμου»).

Στις 10.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: μουσικό σχήμα Ωδείου Άνω Πόλης.

Στις 11.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: το μουσικό σχήμα «Sax-Nouveau» με 10 σαξόφωνα στο πρόγραμμα «SAX in Christmas».

Στις 12.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: τραγουδάμε τον Πόντο με την ορχήστρα τού Θεόφιλου Πουταχίδη.

Στις 14.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: το μουσικό σχήμα «Sax-Nouveau» με 10 σαξόφωνα στο πρόγραμμα «SAX in Christmas».

Στις 15.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: συναυλία τού Αναστάση Ράμμου.

Στις 17.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: το μουσικό σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου.

Στις 18.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: το μουσικό σύνολο «1.000 Φωνές».

Στις 19.12.2019, στην πλατεία Αριστοτέλους: συναυλία τού Διονύση Σαββόπουλου.

Στις 22.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: συναυλία των «Alcatrash».

Στις 24.12.2019: χριστουγεννιάτικα κάλαντα από χορωδίες σε κεντρικά σημεία τής πόλης.

Στις 27.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: το μουσικό σύνολο εγχόρδων «Ροτόντα».

Στις 28.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: οι χορωδίες τού ΤΕΕ και του Συλλόγου Επανομής.

Στις 30.12.2019, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς: η Ρεμπέτικη Κομπανία και οι εθελοντές τού Βαφοπούλειου.

Στις 31.12.2019, στην πλατεία Αριστοτέλους: drums performance από τον Γιώργο Κλουντζό, συναυλία των «Fortissimo» συνοδεία τού Νίκου Βαργιαμίδη στα κρουστά, σόου πυροτεχνημάτων και συναυλία τής Ελένης Φουρέιρα. Παρουσιαστής τής βραδιάς θα είναι ο Γιάννης Σερβετάς.

Προσοχή: όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19:00, πλην της τελευταίας (στις 31.12.2019), που θα ξεκινήσει στις 23:30.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες