fbpx

Citymagthess.gr

The Citymag A-list στη Νάουσα: Εστιατόριο Χάραμα

Μοιραστείτε το

Μπορεί το Αρκοχώρι να είναι σχεδόν κρυμμένο από τα αδιάκριτα μάτια, ανάμεσα στους λόφους του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Δημητρίου, 7 χλμ. από τη Νάουσα, το «Χάραμα» ωστόσο, στα 600 μ. υψόμετρο, είναι ένα εστιατόριο πασίγνωστο σε κάθε καθωσπρέπει foodie που θέλει να συνδυάσει την τοπική κουζίνα στα καλύτερά της με το περίφημο Ξινόμαυρο, το καμάρι της Νάουσας. Φωτογραφία: Σάκης Γιούμπασης.

Ενα εστιατόριο τα συνδυάζει όλα: την ομορφιά του προορισμού, τη νοστιμιά της κουζίνας τουκαι το pairing με ένα από τα συναρπαστικότερα ελληνικά κρασιά: το Ξινόμαυρο.

Στις καλύτερα κρυμμένες διευθύνσεις πολλές φορές βρίσκεις τα μεγαλύτερα «διαμάντια». Αυτή η αλήθεια ισχύει και εδώ – έστω και εν μέρει. Επειδή μπορεί το Αρκοχώρι (το όνομα που προέκυψε από την παλαιότερη ονομασία Αρκουδοχώρι) να είναι σχεδόν κρυμμένο από τα αδιάκριτα μάτια, ανάμεσα στους λόφους του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Δημητρίου, 7 χλμ. από τη Νάουσα, το «Χάραμα» ωστόσο, στα 600 μ. υψόμετρο, είναι ένα εστιατόριο πασίγνωστο σε κάθε καθωσπρέπει foodie που θέλει να συνδυάσει την τοπική κουζίνα στα καλύτερά της με το περίφημο Ξινόμαυρο, το καμάρι της Νάουσας.

Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο ο Στέφανος Λαφάρας (ένας άνθρωπος φιλόξενος και κιμπάρης, που λαχταρά να μοιράζεται τις νοστιμιές που βγάζει η κουζίνα του απολαμβάνοντας συζητήσεις με νόστιμο φαγητό και εκλεκτό Ξινόμαυρο) το έκανε το θαύμα του. Κι εμείς, που το είδαμε με τα μάτια μας, είμαστε πλέον πιστοί. Για την ακρίβεια: δεν το είδαμε απλώς. Το δοκιμάσαμε στη μορφή πιάτων όπως τα φρυγανιστά μανιτάρια με σος τυριών, τα κεφτεδάκια σε άλμη (ένα πιάτο που ανέσυρε μνήμες), η μάντζα του Στέφανου (με τηγανητές, πράσινες πιπεριές με μπάτζο και κόκκινη σάλτσα – διαφορετική από τη μάντζα που δοκιμάσαμε μέσα στη Νάουσα), η τσιγαριστή φασολάδα με κρεμμύδι, μπάτζο και αβγό, αλλά και ο χοιρινός μπακλαβάς για τον οποίο τόσα είχαμε ακούσει.

Γεια στα χέρια σου, Στέφανε! Και καλή αντάμωση το συντομότερο δυνατόν.

Info: Εστιατόριο Χάραμα, Αρκοχώρι Νάουσας. Τ. 233 202 1125. Στο ίντερνετ: https://www.estiatorio-xarama.gr/index.htm Ε. info@estiatorio-xarama.gr. Στο Instagram: charama_estiatorio. Στο Facebook: estiatorio.xarama

Τσιγαριστή φασολάδα με κρεμμύδι, μπάτζο και αβγό. Φωτογραφία: Σάκης Γιούμπασης.
Φρυγανιστά μανιτάρια με σος τυριών. Φωτογραφία: Σάκης Γιούμπασης.
Ο χοιρινός μπακλαβάς. Φωτογραφία: Σάκης Γιούμπασης.
Η μάντζα του Στέφανου με τηγανητές, πράσινες πιπεριές με μπάτζο και κόκκινη σάλτσα – διαφορετική από τη μάντζα που δοκιμάσαμε μέσα στη Νάουσα. Φωτογραφία: Σάκης Γιούμπασης.

Μοιραστείτε το

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες