
Ενα εστιατόριο τα συνδυάζει όλα: την ομορφιά του προορισμού, τη νοστιμιά της κουζίνας τουκαι το pairing με ένα από τα συναρπαστικότερα ελληνικά κρασιά: το Ξινόμαυρο.
Στις καλύτερα κρυμμένες διευθύνσεις πολλές φορές βρίσκεις τα μεγαλύτερα «διαμάντια». Αυτή η αλήθεια ισχύει και εδώ – έστω και εν μέρει. Επειδή μπορεί το Αρκοχώρι (το όνομα που προέκυψε από την παλαιότερη ονομασία Αρκουδοχώρι) να είναι σχεδόν κρυμμένο από τα αδιάκριτα μάτια, ανάμεσα στους λόφους του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Δημητρίου, 7 χλμ. από τη Νάουσα, το «Χάραμα» ωστόσο, στα 600 μ. υψόμετρο, είναι ένα εστιατόριο πασίγνωστο σε κάθε καθωσπρέπει foodie που θέλει να συνδυάσει την τοπική κουζίνα στα καλύτερά της με το περίφημο Ξινόμαυρο, το καμάρι της Νάουσας.
Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο ο Στέφανος Λαφάρας (ένας άνθρωπος φιλόξενος και κιμπάρης, που λαχταρά να μοιράζεται τις νοστιμιές που βγάζει η κουζίνα του απολαμβάνοντας συζητήσεις με νόστιμο φαγητό και εκλεκτό Ξινόμαυρο) το έκανε το θαύμα του. Κι εμείς, που το είδαμε με τα μάτια μας, είμαστε πλέον πιστοί. Για την ακρίβεια: δεν το είδαμε απλώς. Το δοκιμάσαμε στη μορφή πιάτων όπως τα φρυγανιστά μανιτάρια με σος τυριών, τα κεφτεδάκια σε άλμη (ένα πιάτο που ανέσυρε μνήμες), η μάντζα του Στέφανου (με τηγανητές, πράσινες πιπεριές με μπάτζο και κόκκινη σάλτσα – διαφορετική από τη μάντζα που δοκιμάσαμε μέσα στη Νάουσα), η τσιγαριστή φασολάδα με κρεμμύδι, μπάτζο και αβγό, αλλά και ο χοιρινός μπακλαβάς για τον οποίο τόσα είχαμε ακούσει.
Γεια στα χέρια σου, Στέφανε! Και καλή αντάμωση το συντομότερο δυνατόν.
Info: Εστιατόριο Χάραμα, Αρκοχώρι Νάουσας. Τ. 233 202 1125. Στο ίντερνετ: https://www.estiatorio-xarama.gr/index.htm Ε. info@estiatorio-xarama.gr. Στο Instagram: charama_estiatorio. Στο Facebook: estiatorio.xarama



