Πρασόπιτα αφράτη και αεράτη. Το φύλλο είναι μυρωδάτο και υπέροχα ψημένο – για την ακρίβεια, είναι τόσο νόστιμο που θα μπορούσε να φαγωθεί ακόμη και σκέτο. Καλοανοιγμένο και σωστά βουτυρωμένο, ώστε να έχει όλες τις δίπλες που του δίνουν τραγανότητα, χωρίς να γίνεται λιπαρό (η συγκεκριμένη πίτα έχει την τέλεια ισορροπία μεταξύ τού να είναι όσο βουτυρωμένη πρέπει, χωρίς να λαδώνει το χέρι σου όταν την κρατάς). Στην καρδιά της, η γέμιση με το πράσο: γλυκιά, μοσχοβολιστή, πεντανόστιμα λαχταριστή και υπέροχα αρτυμένη, βγάζει όλη τη νοστιμιά τού λαχανικού, μετατρέποντας ένα κομμάτι πίτας στο καλύτερο σνακ τής ημέρας – ή σε ένα κανονικό γεύμα, συνοδεία μιας ωραίας σαλάτας (εμείς θα τη συνοδεύαμε με μια πικάντικη). Βρήκαμε τη συγκεκριμένη πίτα (αλλά και πολλές ακόμη) στον φούρνο «Διά Χειρός Ρεσινιώτου», στην Καστριτσίου 12, στο κέντρο. Για εμάς, απλώς η καλύτερη πίτα τής πόλης.










