
Ανοίγει τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου το ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort στη Βουρβουρού Χαλκιδικής, μέλος των Design Hotels. Φέτος, οι βασικές αναβαθμίσεις του ξενοδοχείου κινούνται σε δυο κατευθύνσεις: η μία αφορά στις υπηρεσίες και η δεύτερη στην ολιστική ανακαίνιση του εστιατορίου Bubo, στην οποία περιλαμβάνεται και η εντυπωσιακή εικαστική εγκατάσταση ΗΟ-ΜΑ-GE στην παραλία από τον εικαστικό και φυσιοδίφη Θάνο Ζακόπουλο.
Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση (στο πλαίσιο της οποίας οι περισσότεροι ταξιδιώτες προτιμούν πλέον να παίρνουν τα κατοικίδιά τους μαζί τους στις διακοπές), το Ekies δημιουργεί μια σειρά υπηρεσιών αποκλειστικά αφιερωμένη στα κατοικίδια. Οι υπηρεσίες περιέχουν κρεβάτι στο δωμάτιο, ατομικά σκεύη για φαγητό και νερό, πάνες, ειδικά στρώματα για την παραλία, φαρμακείο, ειδικές τροφές για αλλεργίες και στομαχικές διαταραχές και κτηνίατρο (κατόπιν συνεννόησης). Επίσης, στο πλαίσιο αναβάθμισης όλων των υπηρεσιών, από τον Ιούνιο και μετά οι ταξιδιώτες θα μπορούν να διαμορφώνουν ψηφιακά πριν από την άφιξή τους το mini bar με τα προϊόντα που προτιμούν.
Ακόμη, με βασικές αξίες τη βιωσιμότητα και την καλύτερη εμπειρία του επισκέπτη, ανακαινίστηκε πλήρως το εστιατόριο Bubo, που βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα. To ανακαινισμένο εστιατόριο υπογραμμίζει τη σημασία των πεύκων ως πρωταγωνιστών του ξενοδοχείου, αναδεικνύοντας μικρές λεπτομέρειες των δέντρων, όπως το πώς φιλτράρεται το φως του ήλιου από τις πευκοβελόνες. Για παράδειγμα, η οροφή του κεντρικού χώρου είναι κατασκευασμένη από διάτρητα φυσικά οξειδωμένα μεταλλικά πάνελ, αντιπροσωπεύοντας την αίσθηση του να βρίσκεσαι μέσα στο δάσος.
Την ίδια στιγμή, το τοπίο της περιοχής αντανακλάται στα γήινα φινιρίσματα, καθώς και στη χρήση μαρμάρου και πέτρας. Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την κεντρική ιδέα της ανακαίνισης είναι και η επίπλωση, όπου μια σειρά από έπιπλα, καναπέδες και διαχωριστικά χώρου σχεδιάστηκαν ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Την ανακαίνιση ανέλαβε το γραφείο CTRLZAK με έδρα το Μιλάνο, ενώ τα έπιπλα σχεδιάστηκαν από το ίδιο γραφείο, για λογαριασμό του The Prologue Studio.

Συμπληρωματικά στην ανακαίνιση λειτουργεί και η εικαστική εγκατάσταση του φυσιοδίφη και εικαστικού Θανάση Ζακόπουλου στην παραλία του ξενοδοχείου με τίτλο ΗΟ-ΜΑ-GE. Πέρσι, ένα από τα αιωνόβια πεύκα της παραλίας προσβλήθηκε από ασθένεια και πέθανε. Φέτος, χωρίς τις βελόνες και τα κλαδιά του, τα οποία έπεσαν στο έδαφος για να θρέψουν τη νέα βλάστηση, το πεύκο απέκτησε μια νέα ζωή ως μόνιμη προειδοποίηση για τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών. Αρχικά, ο κορμός του δέντρου, που έφτανε τα δεκαπέντε μέτρα, αποφλοιώθηκε και στη συνέχεια καψαλίστηκε για δεκαέξι ώρες στην επιφάνεια, για να διατηρηθεί το ξύλο από τη φθορά. Πρόκειται για μια αρχαία τεχνική διατήρησης ξύλου, ιδιαίτερη διαδεδομένη στην Ιαπωνία, που είναι γνωστή ως yakisugi. Επίσης, η μνήμη του φυλλώματος αντικαταστάθηκε από ένα διχτυωτό ύφασμα, φτιαγμένο από χαλκό και ορείχαλκο, το οποίο με την πάροδο του χρόνου, μέσω της οξείδωσης, θα αποκτήσει πράσινο και καφέ χρώμα, αντιστρέφοντας ουσιαστικά την ίδια τη διαδικασία της φωτιάς.
«Το πεύκο βρίσκει έτσι μια νέα ζωή μετά τον φαινομενικό του θάνατο, ζώντας πλέον ως σύμβολο, αλλά και ως ενεργό μέλος της κοινότητας του Ekies — μιας κοινότητας που περιλαμβάνει ανθρώπους και μη ανθρώπους και η οποία οφείλει πολλά σε αυτούς τους σιωπηλούς γίγαντες», εξηγεί ο δημιουργός του HO-MA-GE και ιδιοκτήτης του γραφείου CTRLZAK, Θάνος Ζακόπουλος. Μάλιστα, το ξενοδοχείο φέτος βρήκε ακόμη έναν τρόπο για να αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον και να ενισχύσει την «κοινότητά» του: στη διάρκεια της άνοιξης θα τοποθετηθούν στον κήπο τρία μικρά «ξενοδοχεία επικονιαστών», προστατεύοντας έτσι τον πληθυσμό των μελισσών και υποβοηθώντας την ανθοφορία.

Τέλος, όπως και πέρσι, θα υπάρξει ένα εμπλουτισμένο ημερολόγιο εκδηλώσεων με γαστρονομικές εμπειρίες, που υμνούν την ελληνική κουζίνα και τους εγχώριους παραγωγούς, μουσικές βραδιές και θεματικές συζητήσεις που έχουν στο επίκεντρο το ντιζάιν και την αρχιτεκτονική. Σχετικά με τη γαστρονομία, τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου, το Treehouseκαι το Bubo, υπό την καθοδήγηση του σεφ Δημήτρη Παμπόρη, βραβεύτηκαν πάλι με Χρυσούς Σκούφους, ενώ το δεύτερο απέσπασε και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Φέτος, το Treehouse, ένα από τα πρώτα fine dining εστιατόρια της Χαλκιδικής, γιορτάζει τα δέκα χρόνια του, ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο πετυχημένος γαστρονομικός περίπατος Ekies Walks. Ακόμη, θα συνεχιστούν τα ατμοσφαιρικά δείπνα με το όνομα «Bostani Nights»μέσα στο βιολογικό μποστάνι του ξενοδοχείου, τα οποία θα έχουν λαχανικά και αρωματικά απευθείας από τον κήπο. Υπεύθυνος του οινικού προγράμματος του ξενοδοχείου είναι ο Γιάννης Γκουγκουτούδης.
«Στο ekies θέλουμε διαρκώς να εξελισσόμαστε – αφενός για να αναβαθμίζουμε την εμπειρία των επισκεπτών, αφετέρου για να βελτιώνουμε τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον. Η εισαγωγή των εξειδικευμένων υπηρεσιών για τα κατοικίδια δημιουργεί κυριολεκτικά ένα ξενοδοχείο-προορισμό για όλους, ενώ, την ίδια στιγμή, η συγκινητική εικαστική παρέμβαση του Θάνου Ζακόπουλου υπενθυμίζει σε όλους μας την αδιαπραγμάτευτη αξία του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτό το μνημείο της φύσης είναι ένα σύμβολο αναγέννησης, ανθεκτικότητας και ελπίδας», δηλώνει η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του Ekies All Senses Resort.