fbpx

Citymagthess.gr

MLRT Sourdough Microbakery: Το ψωμί στην πιο αγνή, την πιο νόστιμη εκδοχή του

Μοιραστείτε το

Τι συμβαίνει, όταν συναντιούνται ένας πολιτικός μηχανικός και ένας ειδικός στα spirits και τα σπάνια αποστάγματα, αμφότεροι με πάθος για το πραγματικό, το αληθινό ψωμί, που θυμίζει εκείνο της γιαγιάς μας στο χωριό (ίσως ακόμη καλύτερο); Πολύ απλά, γεννιέται μια νέα γαστριμαργική «θρησκεία» – αλλά και ένας υπέροχος χώρος, όπου οι «πιστοί» του αυθεντικού άρτου δημιουργούν πραγματικά αριστουργήματα.

Ένας τέτοιος «ναός», αφιερωμένος στο ψωμί και τα αρτοσκευάσματα, λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (παιδί της δημιουργικής τρέλας, της ορμής και του πάθους του Αλέξανδρου Πανόπουλου και του Άγγελου Φωτσεινού). Από την πρώτη κιόλας επίσκεψη, είστε «καταδικασμένοι» να επιστρέψετε ξανά και ξανά (μια «καταδίκη» καλοδεχούμενη, πιστέψτε μας.

Στο Sourdough Microbakery ο χρόνος είναι σχετικός – οι άνθρωποί του ομνύουν στη φιλοσοφία του slow food, επενδύοντας στην ποιότητα. Και τα καταφέρουν έξοχα! Με πρώτη ύλη το φυσικό προζύμι (η μαγιά απαγορεύεται) και τις ζύμες αργής ωρίμανσης, φουρνίζουν καθημερινά πέντε είδη ψωμιού – μια σεμολίνα από προζύμι σίτου και κίτρινο αλεύρι, ένα tartine από προζύμι ελληνικής ολικής άλεσης, ένα πολύσπορο, μια γαλλική μπαγκέτα από προζύμι σίτου και ένα σκανδιναβικό ψωμί σίκαλης. Και δεν σταματούν εκεί. Στις προθήκες του Sourdough Microbakery θα βρείτε τις καλύτερες, ίσως, πίτες στην αγορά της Θεσσαλονίκης (οι έξοχες πρώτες ύλες κάνουν τη γέμιση κάθε πίτας πρωταγωνιστή, καθιστώντας δύσκολη την επιλογή μεταξύ τυρόπιτας, κασερόπιτας, πίτας λαχανικών, πρασόπιτας με μανιτάρια, κοτόπιτας, κιμαδόπιτας και χορτόπιτας), γλυκά μπριός, αδιανόητα αφράτα κρουασάν βουτύρου (σκέτα ή με γέμιση), φοκάτσια σε διάφορες παραλλαγές, μίνι μπριός με αλλαντικά και τυριά, αλλά και εννέα επιλογές σε πανίνι (τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας). Το σημαντικότερο: ό,τι δοκιμάσετε είναι χειροποίητο, από το άλφα ώς το ωμέγα. Όπως περήφανα λένε οι άνθρωποι του Microbakery, «στο εργαστήριό μας δεν ανοίγουμε κουτάκια ή σωληνάρια. Ό,τι προσφέρουμε το φτιάχνουμε μόνοι μας, από το μηδέν».

Το καλύτερο; Σύντομα, το Sourdough μεγαλώνει, στο πλαίσιο ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος πρότζεκτ, υποσχόμενο να καταστήσει τη Μητροπολίτου Ιωσήφ το νέο, καθημερινό στέκι μας στο κέντρο της πόλης. Ανυπομονούμε!

What happens when a civil engineer meets an expert in spirits and rare distillates, and they both have a passion for real, authentic bread that resembles what Grandma baked back in the village (or maybe even better)?

Very simply, a new epicurean religion is born – as well as a new space, where the clerics of authentic bread create veritable masterpieces. One such place of worship dedicated to bread and baked goods can be found in the center of Thessaloniki (a child of the creative folly, drive, and passion of Alexandros Panopoulos and Angelos Fotseinos). From your very first visit, you are destined to return again and again (a fate you’ll agree is very welcome).

At Sourdough Microbakery, time is relative. Its people are committed to the spirit of slow food, investing in quality. And they succeed brilliantly! Using natural sourdough starter (yeast is banned!) and slow-curing dough, they bake five types of bread each day: a semolina bread made with wheat sourdough and durum flour, a tartine made with Greek whole-wheat sourdough, a multi-seed loaf, a French baguette, and a Scandinavian rye bread. And that’s not all.

On the tables of Sourdough Microbakery you’ll find what are perhaps the best Greek pies in Thessaloniki (the superb ingredients make the filling of each pie the star of the show, making it hard to choose between cheese pie, yellow kasseri cheese pie, vegetable pie, leek pie with mushrooms, chicken pie, meat mince pie, and hortopita herb pie), sweet brioches, impossibly fluffy butter croissants (plain or with fillings), many variations of focaccia bread, mini brioche sandwiches with cold cuts and cheeses, as well as nine panini bread options (a perfect snack for any time of the day). Importantly, everything you’ll taste is handmade from start to finish. As the team proudly proclaims, “we don’t open cans or squeeze tubes in our bakery. Everything we offer, we make ourselves, from scratch.”

And the best thing is, Sourdough is growing through a fascinating project that promises to make Mitropolitou Iosif Street our new daily stop in the city center. We can’t wait!

Πού & πότε: Μητροπολίτου Ιωσήφ 15, Τ. 231 02 20 223. Ώρες λειτουργίας: 08:00-18:00 (ΔΕ-ΣΑ). / Where & when: 15 Mitropolitou Iosif st., Τ. 231 02 20 223. Opening hours: 08:00-18:00 (Mon-Sat).

Μοιραστείτε το

Scroll to Top

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες