Η ΣΧΕΣΗ ανάμεσα στο αμερικανικό Tribeca (για την ιστορία, πρόκειται για ακρωνύμιο που σημαίνει «Triangle Below Canal Street») και στο αγαπημένο café, food & cocktail bar της Θεσσαλονίκης είναι εμφανής. Ο χώρος είναι ένα τυπικό American diner, με το ξύλο να κυριαρχεί παντού: από το δάπεδο και το μεγάλο μπαρ με τα ψηλά στουλς μέχρι τους καναπέδες με τις δερμάτινες πινελιές και την ξύλινη επένδυση ενός ολόκληρου τοίχου, όπου δεσπόζει ο χάρτης της Tribeca (αλλά και της China Town, που βρίσκεται στα ανατολικά της περιοχής). Είναι βέβαιο ότι, αν έχεις επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, θα περάσεις αρκετή ώρα χαζεύοντας τον τοίχο, προσπαθώντας να θυμηθείς από ποια σημεία έχεις περάσει.
Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου από ένα φλιτζάνι υπέροχου καφέ Bristot. Για να καταλάβετε τη σημασία που δίνουν οι άνθρωποι του καταστήματος στον καφέ, αρκεί να σας πω ότι έχουν επιλέξει το χαρμάνι Tiziano 1919: εμπνευσμένο από τον ιδρυτή της Bristot, Domenico Bristot, συνδυάζει τέλεια την εκλεπτυσμένη οξύτητα των κόκκων Sidamo της Αιθιοπίας και τις ζαχαρωμένες νότες πορτοκαλιού με μπαχαρικά και γεύσεις ξηρών καρπών από κόκκους υψηλής καλλιέργειας της Ινδίας και της Κεντρικής Αμερικής. Ένας απόλυτα ισορροπημένος και ντελικάτος εσπρέσο. Το καλοκαίρι, οι λάτρεις του καφέ έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και single origin ποικιλίες από το (ομολογουμένως) εντυπωσιακό cold brew tower. Για να απολαύσεις τόσο υπέροχους καφέδες, απαιτείται το κατάλληλο περιβάλλον: η θέα του Θερμαϊκού να απλώνεται, κυριολεκτικά, στα πόδια σας. Αλλά τι σας το αναφέρω; Το γνωρίζετε ήδη.
ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο είναι γνωστό το «Tribeca» (πέρα από τον καφέ του) αυτό είναι οι νοστιμιές της κουζίνας του, τα smoothies, τα απεριτίφ, τα σπριτς και, φυσικά, τα κοκτέιλ. Μια εξαιρετική επιλογή για να κόψετε την πείνα σας στο διάλειμμα από τη δουλειά ή –ακόμη καλύτερα– στο διάλειμμα από τα ψώνια είναι να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Μεταξύ άλλων, αβγά Μπένεντικτ, πάνκέικς σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές (δοκιμάστε το «Tribeca», με μπέικον, μαγιονέζα και γκούντα), το grilled cheese με ψωμί μπριός, αβγό, καπνιστό χοιρινό Δράμας, ανθότυρο, τσένταρ και μέλι, αλλά και μια σειρά από σάντουιτς (ας πούμε, το Katsu Sando με ψωμί μπριος, κίμτσι, κοτόπουλο, πίκλα αγγούρι και μαγιονέζα τρούφας). Όλα υπέροχα!
ΚΟΚΤΕΪΛ ΑΛΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άφησα για το τέλος τα κοκτέιλ, τα οποία αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Κάθε κοκτέιλ είναι κι ένας φόρος τιμής στην ιστορική ντίσκο (και αργότερα nightclub) «Studio 54» της Νέας Υόρκης, που λειτούργησε από το 1977 ώς το 1986. Καθένα φέρει την ονομασία ενός ανθρώπου που άφησε το στίγμα του ανεξίτηλο σε αυτό. Αναφέρω ενδεικτικά το «Steve & Ian» (που ήταν οι αρχικοί ιδιοκτήτες) και το «Scott Taylor» (ο φημισμένος chief bartender). Την ώρα που θα τα απολαμβάνετε, εντρυφήστε στον κατάλογο των κοκτέιλ (όπου αναφέρεται η ιστορία του χώρου) και νιώστε σαν να βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη.