
Γράφει ο Θοδωρής Παστουρματζής,
HO.RE.CA. editor τού Citymag
Με το Πάσχα να απέχει πλέον λιγότερο από έναν μήνα, τα αβγά μπαίνουν στην ημερήσια διατροφική διάταξη. Κι αν είναι να μιλήσουμε για αβγά, ας μιλήσουμε για κάποια από τα καλύτερα: τα αβγά τής Tsakiris Family, μίας εκ των πέντε μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής και εμπορίας αβγών στη χώρα μας (με αφετηρία τη Νεοχωρούδα και πορεία 59 χρόνων), στην οποία έχει ήδη βγει μπροστά η τρίτη γενιά, τα αδέλφια Παύλος και Μαρία Τσακίρη.
Η Tsakiris Family, που άλλαξε το όνομά της από «Αβγά Νεοχωρούδας Τσακίρη» το 2014, για να συμπεριλάβει και τη δραστηριότητά της στα δημητριακά, διαθέτει ίδια παραγωγή εκαντάδων χιλιάδων ορνίθων, ενώ τυποποιεί και διακινεί πάνω από 4.000.000 αβγά τον μήνα. Έχει 16 πτηνοτροφεία στη Νεοχωρούδα και ένα κέντρο διανομής στην Αθήνα, πριν από μερικά χρόνια δημιούργησε παστεριωτήριο αβγών που απευθύνεται στη ζαχαροπλαστική και στην αγορά HO.RE.CA., ενώ απασχολεί 70 εργαζομένους.
Πρόσφατα, μάλιστα, υλοποίησε επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας στη Νεοχωρούδα, 3.000 τετρ.μ., για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της. Η νέα μονάδα, στην οποία η εταιρεία έχει ήδη μετεγκατασταθεί, περιλαμβάνει καινούριο συσκευαστήριο και τυποποιητήριο αβγών, γραφεία, γραμμή παραγωγής μπάρας και δημητριακών με βάση τη βρώμη, συσκευαστήριο δημητριακών και κέντρο logistics για τα προϊόντα της.









