
Ακόμη μία πολύ ιδιαίτερη γαστροοινική εκδήλωση έχει προγραμματίσει για τους θεσσαλονικείς –και όχι μόνον– οινόφιλους το Classico Bistro την προσεχή Τετάρτη 22 Οκτωβρίου: μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στα κρασιά της Loire Valley.
Σε συνεργασία με την εταιρία Δυναμική ΑΕ, το Classico Bistro υποδέχεται δύο εμβληματικά οινοποιεία: το Domaine Chatelain (Pouilly Fumé) και το Domaine Vacheron (Sancerre). Τα εκλεκτά κρασιά τους πρωταγωνιστούν σε ένα fine dining μενού, που αναδεικνύει την κομψότητα και τον χαρακτήρα τους μέσα από προσεγμένες γευστικές ισορροπίες.
Το μενού ξεκινά με πέστροφα με σελινόριζα, αβγοτάραχο και εσπρέσσο, «παντρεμένη» με ένα PouillyFume Harmonie 2023, Domaine Chatelain, για να πάρει τη σκυτάλη ένα «ριζότο» από κουνουπίδι με scallops, λεμονόχορτο και κραμπλ φυκιών, συνδυασμένο με ένα Sancerre Blanc 2024, Domaine Vacheron. Ακολουθεί μια μπισκ με γαρίδα ποσέ, προζυμένιο παξιμάδι και βούτυρο γαρίδας (συνοδευόμενη από ένα Sancerre Le Rose 2023, Domaine Vacheron), που θα μας περάσει στα κυρίως πιάτα: ένα αρνί φρικασέ με κρέμα σέσκουλου, μάραθο και αβγολέμονο (θα το συνοδεύσουμε με ένα Pouilly Fume Prestige 2015, Domaine Chatelain) και ένα μοσχάρι Μπουργκινιόν με κρέμα πατάτας, μανιτάρια και σάλτσα από το μαγείρεμα (στα ποτήρια μας θα σερβιριστεί ένα Sancerre Rouge 2022, Domaine Vacheron).
Η γευστική πανδαισία θα ολοκληρωθεί με ένα Mont Blanc Classico: κρέμα κάστανου με κονιάκ Camus, μαρέγκα εσπεριδοειδών και σάλτσα Ανγκλέζ.

Την επιμέλεια της βραδιάς έχει ο σομελιέ Χρήστος Παπαδόπουλος, ενώ τα πιάτα ετοιμάζει ο σεφ Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης και το επιδόρπιο (ως guest pastry chef) o Αλέξανδρος Αλεξίου.
Info: Την ΤΕ 22.10, στις 21:30 (ώρα προσέλευσης: 21:00), στο Classico Bistro (Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Θεσσαλονίκη). Κόστος μενού: €65. Συμμετοχή αποκλειστικά με κράτηση (περιορισμένος αριθμός θέσεων), καλώντας στα Τ. 694 357 8475 και 231 042 1699.









