Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν και πάλι τα κρασιά της Πελοποννήσου: τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, από τις 16:00 ώς τις 22:00, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε –συγκεντρωμένα στην ίδια αίθουσα– 107 κρασιά από 38 οινοποιεία του πελοποννησιακού αμπελώνα.Λευκά, ροζέ και ερυθρά θα μας περιμένουν ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλιακή τους σύνθεση.
Κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις και καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων, παλιές σοδιές – οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο πελοποννησιακός αμπελώνας (δείτε τον πλήρη κατάλογο εδώ: https://wineplus.gr/el/articles/Wines-of-Peloponnese-–-Thessaloniki-Edition–Οι-ετικέτες.566/)
Ενας θαυμαστός τόπος
Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας. Τα ψηλά βουνά της τη χωρίζουν σε μικρές ζώνες με διαφορετικό οικοσύστημα, προσφέροντάς μας μια μεγάλη γκάμα κρασιών με ενδιαφέρουσα πολυμορφία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Συνολικά, ο αμπελώνας της Πελοποννήσου καταλαμβάνει το 32% του ελληνικού αμπελώνα, με 10 ζώνες ΠΟΠ και 24 ζώνες ΠΓΕ, παράγοντας το 31% της συνολικής ελληνικής οινικής παραγωγής.
Στη Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition τα κρασιά θα είναι ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλιακή σύνθεσή τους, έτσι ώστε ο επισκέπτης να σερβίρεται μόνος του και να έχει την άνεση να δοκιμάσει όσα και όποια θέλει με την ησυχία του. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε κρασί θα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του, ενώ η έμπειρη ομάδα συνεργατών της Wine Plus θα είναι πανέτοιμη να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
Η γνωριμία με τα κρασιά του πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με κλήρωση 14 φιαλών magnum. Η γευστική δοκιμή των πελοποννησιακών κρασιών στη Θεσσαλονίκη οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου.