Citymagthess.gr

«Trizoni»: Ένα resto με 40 χρόνια εμπειρίας στο καλό ψάρι

Μοιραστείτε το

Μια κι έναν καιρό, το μακρινό 1983, ο ψαροκυνηγός Γιώργος Σουσούρας αποφάσισε να μετατρέψει το σπίτι του στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής σε εστιατόριο θαλασσινών. Το μενού αποτελούταν από τις δικές του ψαριές της ημέρας, ώστε όλα να σερβίρονται φρεσκότατα. Η επιλογή του τον δικαίωσε. Σύντομα το «Trizoni» έγινε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των θαλασσινών, όχι μόνο στη Χαλκιδική, αλλά και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Φέτος, 40 χρόνια αργότερα, συγκαταλέγεται επάξια στα κορυφαία εστιατόρια ψαροφαγίας στη χώρα.

Ο Αστέριος Σουσούρας (φωτoγραφία) βρίσκεται στο τιμόνι του «Trizoni», προετοιμάζοντας συστηματικά την επόμενη μέρα του.

Σε μια εποχή όπου τα πάντα αλλάζουν διαρκώς, φαντάζει εξαιρετικά σπάνιο για ένα εστιατόριο να συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας – και, μάλιστα, με μια εντυπωσιακή και διαρκώς ανοδική πορεία. Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Όλα ήρθαν ως αποτέλεσμα τολμηρών επιλογών, τις οποίες δικαίωσε η ιστορία.

Για παράδειγμα, πολλές από τις σημερινές τάσεις ξεκίνησαν από εκείνο το μικρό εστιατόριο στην Κρυοπηγή. Τι να αναφέρει κανείς; Ότι ήδη από τη δεκαετία του 1980 έψηνε ψάρια που ουδείς πίστευε ότι μπορούσαν να σερβιριστούν ψητά, όπως ο μπακαλιάρος, οι σκορπίνες και οι στείρες; Ότι καθιέρωσε (ήδη από τότε) ψάρια που σήμερα θεωρούνται «must» για ένα εστιατόριο θαλασσινών; Ότι λάνσαρε την ωμοφαγία ήδη από το 2001, με το σασίμι τόνου; Ή ότι το zero waste, για το οποίο σήμερα γίνεται πολύς λόγος, στο «Trizoni» αποτελούσε ανέκαθεν μέρος του DNA του; Σκεφτείτε ότι αποξήραιναν ακόμη και τα κοτσάνια από το ταπεινό κρίταμο, για να δημιουργήσουν φυσικό αλάτι.

Στο διάβα αυτών των 40 ετών, το «Trizoni» δεν σταμάτησε να εξελίσσεται. Το 2021 άνοιξε στα Λαδάδικα το δεύτερο εστιατόριο. Είναι πολύ σημαντικές ορισμένες μικρές λεπτομέρειες, που ίσως περνούσαν απαρατήρητες από τον επισκέπτη: ας πούμε, ότι διαθέτει σομελιέ επί μονίμου βάσεως, ότι όλα τα καπνιστά παρασκευάζονται στο μαγαζί (όπως και το ψωμί, που παράγει αρτοποιός), ότι υπάρχουν αποκλειστικές συνεργασίες από μικροπαραγωγούς κτηνοτρόφους μέχρι τροφοσυλλέκτες για το κρίταμο και τα βρώσιμα χόρτα. Το «Raw bar» είναι ένα shop-in-a-shop (και, παράλληλα, μία υπηρεσία catering), που απευθύνεται στους λάτρεις της ωμοφαγίας, οι οποίοι ξεχωρίζουν τις διαφορές στους όρους «σεβίτσε», «ταρτάρ», «κρούντο», «σασίμι» και «καρπάτσιο».

Κάτι ακόμη, εξίσου σημαντικό: μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει στην Αγορά Μοδιάνο ένα νέο, εντυπωσιακό πρότζεκτ ψαροφαγίας με την ονομασία «Delifish». Όσο για το «Trizoni» στην Κρυοπηγή; Σαράντα χρόνια από την πρώτη λειτουργία του, δεν θα ξανακλείσει για χειμώνα: θα παραμένει ανοιχτό από Παρασκευή έως Κυριακή, για να αποτελεί έναν γευστικό χειμερινό προορισμό. Ποιος ξέρει τι άλλο θα προσφέρει στα επόμενα σαράντα χρόνια…

Οι διευθύνσεις της ψαροφαγικής απόλαυσης: «Trizoni Sea Treasures», Κρυοπηγή (επαρχιακή οδός Κασσάνδρας). Τ. 23740-51945 / «Trizoni Exclusive», Δόξης 1 με Σαλαμίνος, Λαδάδικα. Τ. 2310-542.533. Σύντομα θα λειτουργήσει και το «Delifish», στην Αγορά Μοδιάνο (Βασιλέως Ηρακλείου 33).


Μοιραστείτε το

Οίνοι ΠΟΠ ΠΓΕ

This will close in 20 seconds

Κύλιση στην κορυφή

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου.

Ρυθμίσεις Cookies

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε ποια cookies θα επιτρέψετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Πατήστε στην αποθήκευση ρυθμίσεων για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

ΛειτουργικάΗ ιστοσελίδα για να δουλέψει χρησιμοποιεί κάποια απαραίτητα λειτουργικά cookies.

ΣτατιστικάΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για στατιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που σας προσφέρουμε.

Κοινωνικά ΔίκτυαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies από τα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορούμε να σας δείξουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες όπως το YouTube και το FaceBook. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΔιαφημίσειςΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για διαφημιστικούς σκοπούς, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Αυτά τα cookies μπορεί να καταγράφουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΆλλαΗ ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί και ορισμένα cookies από υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες